category icon Persone

Lucrăm pentru siguranța tuturor: angajați, clienți și furnizori

timp de lectură minutele

Am făcut o prioritate din siguranță, deoarece credem în importanța protejării tuturor celor implicați în lanțul nostru de aprovizionare: de la angajații noștri și cei ai furnizorilor noștri până la clienții care aleg produsele noastre și le utilizează în fiecare zi.

Pentru a asigura o siguranță maximă, am adoptat o serie de măsuri și tehnologii inovatoare în toate etapele procesului nostru de producție. De la procesarea materiilor prime până la liniile de ambalare, aplicăm controale stricte pentru a asigura un mediu de lucru sigur pentru lucrători și cele mai înalte standarde de calitate pentru clienți.

Produsele noastre sunt proiectate și fabricate pentru a fi sigure pentru oameni, animale și mediu și pentru a fi durabile, păstrându-și în același timp caracteristicile.

Curățarea ușoară și sigură a ceramicii și a gresiei

Plăcile ceramice și din gresie sunt extrem de ușor și rapid de curățat și de menținut în stare perfectă, fără a fi nevoie de detergenți și dezinfectanți periculoși pentru mediu și pentru oameni. De fapt, sunt necesare doar câteva etape pentru a vă asigura că plăcile rămân protejate și frumoase în timp.

Pardoselile și placările de gresie porțelanată pot fi igienizate cu aburi sau spălate cu apă fierbinte și un detergent obișnuit neutru sau cu o soluție simplă pe bază de alcool și apă, produse sigure pentru oameni și mediu.

Certificare ISO 17889-1

În 2022, Marazzi Group a fost printre primele companii din lume care a obținut certificarea ISO 17889-1, primul standard ISO pentru durabilitate în industria construcțiilor din întreaga lume. Standardul, creat în 2021, este primul standard internațional care evaluează sustenabilitatea plăcilor prin raportare la 38 de criterii calitative și cantitative de performanță privind aspectele de mediu, sociale și economice. Produsele primesc un punctaj care analizează întregul lor ciclu de viață, de la alegerea materiilor prime la producție, distribuție și instalare, până la utilizare și gestionarea la sfârșitul ciclului de viață, evaluând, de asemenea, parametrii de siguranță pentru lucrători și consumatori. Doar plăcile ceramice care obțin un scor minim de 117,5 din 130 pot fi definite ca fiind sustenabile și pot obține certificarea.
Această prestigioasă distincție, acordată de Certiquality, demonstrează angajamentul companiei față de protecția patrimoniului natural și a oamenilor, în conformitate cu Obiectivul nr. 12 de Dezvoltare Durabilă din cadrul Agendei ONU 2030 pentru un consum și o producție responsabile.

Certificarea fabricilor italiene conform ISO 45001

Am adoptat un sistem de management al sănătății și securității la locul de muncă, bazat pe standardul internațional ISO 45001, care garantează un mediu de lucru mai sigur pentru toți angajații și lucrătorii din unitățile noastre, asigurând standarde și mai ridicate decât cele deja impuse de reglementările italiene privind securitatea la locul de muncă. Compania investește în mod constant în formarea și sensibilizarea personalului, pentru a răspândi o cultură a siguranței și conformității în fiecare mediu de lucru.

Certificarea ISO 45001 a fabricilor este o recunoaștere importantă obținută în 2018, care atestă angajamentul nostru pentru prevenirea accidentelor și a cazurilor de îmbolnăvire la locul de muncă. Certificarea oferă beneficii semnificative, cum ar fi reducerea riscului de accidente, protejarea sănătății lucrătorilor, reducerea costurilor de gestionare a cererilor de despăgubire și creșterea productivității.

De asemenea, auditurile interne și cele efectuate de terți ne ajută să menținem un nivel ridicat de atenție și să monitorizăm activitățile.

Cerneluri cu emisii reduse

Cernelurile cu impact redus asupra mediului, utilizate în liniile tehnologice de imprimare digitală cu ink-jet, au fost dezvoltate în sinergie cu sectorul ceramic din Sassuolo și cu producătorii de pigmenți care lucrează de mulți ani în parteneriat cu industria ceramică. Aceștia sunt compuși care nu emit substanțe nocive în aer, nu produc deșeuri periculoase și permit emisii reduse de mirosuri în comparație cu cernelurile convenționale, reprezentând astfel un pas înainte în protejarea siguranței lucrătorilor și a comunităților locale. În ceea ce privește sustenabilitatea, acest nou tip de cerneluri reduce emisiile de mirosuri legate de compușii organici volatili (COV) cu 30% și evită utilizarea instalațiilor de post-combustie cu metan, reducând astfel emisiile de CO2.

În plus, ca parte a procesului de decorare a ceramicii, folosim substanțe pe bază de apă pentru a fixa granulele. Acestea sunt particule sticloase care se aplică pe suprafețele ceramice pentru a obține gresie porțelanată cu efecte speciale. Aceste substanțe, pe bază de apă în loc de solvenți, reduc emisiile de mirosuri cu 70% și compușii organici volatili (COV) cu 50%.

Produse fără emisii periculoase

Garantăm clienților noștri siguranța maximă a produselor prin controlul strict al calității și testarea fiecărui produs ceramic în parte. O mare parte din colecțiile Marazzi au obținut certificarea GreenGuard Gold, cel mai înalt nivel al programului GreenGuard, care garantează absența emisiilor periculoase în mediile interioare. UL – Underwriters Laboratories, organismul de certificare care eliberează GreenGuard, este un organism non-profit și independent, înființat în Statele Unite în 2001 pentru a dezvolta un set de cerințe tehnice pentru certificarea materialelor utilizate în mediile interioare.

Produsele certificate îndeplinesc standarde internaționale foarte stricte și cuprinzătoare pentru emisii scăzute de compuși organici volatili (COV) în mediile interioare, contribuind la reducerea poluării aerului și a riscului de expunere la substanțe chimice. Certificarea permite și acordarea de credite și punctaje legate de protocoalele privind construcțiile ecologice.

Standardul GreenGuard Gold (UL 2821 „GREENGUARD Certification Programme Method for Measuring and Evaluating Chemical Emissions From Building Materials, Finishes and Furnishings Using Dynamic Environmental Chambers” – Metoda programului de certificare pentru măsurarea și evaluarea emisiilor chimice ale materialelor de construcții, finisajelor și mobilier folosind camere climatice dinamice) include analiza a peste 360 de COV și impune respectarea unor niveluri de emisii mai scăzute decât standardul GreenGuard de bază pentru a garanta că produsele sunt adecvate pentru utilizarea în medii foarte sensibile, cum ar fi unitățile școlare și sanitare.

Health Product Declaration

Transparența în ceea ce privește materiile prime de origine naturală folosite la realizarea produselor noastre reprezintă o prioritate pentru noi. Acesta este motivul pentru care publicăm în fiecare an Declarația privind siguranța pentru sănătate a produsului (HPD – Health product declaration); aceasta este o declarație pe proprie răspundere privind compoziția chimică a produsului, gestionată de organizația non-profit HPD Collaborative, care permite verificarea gradului și a pericolului asociat componentelor individuale ale materialelor de construcție de către cei care le utilizează.

Declare

De asemenea, ne-amalăturat programului Declare, un program voluntar de autodeclarații care urmărește să orienteze industria materialelor de construcții către produse mai sănătoase și mai ecologice prin dezvăluirea transparentă a ingredientelor, contribuind, de asemenea, la obținerea de credite LEED.

Produsele autodeclarate sunt clasificate ca fiind „Red List Free”, adică nu conțin ingrediente care figurează pe „lista roșie” a Living Building Challenge, cum ar fi substanțe chimice dăunătoare pentru lucrătorii din producție și construcții, care poluează mediul sau care trec prin procese de bioacumulare de-a lungul lanțului alimentar, ajungând până la concentrații toxice.

Siguranța alimentară a suprafețelor

Certificarea NSF/ANSI 51 este emisă de American National Standard for Food Equipment (Standardul Național American pentru Echipamente Alimentare) – o organizație independentă de certificare a produselor alimentare în alimentația privată și comercială – și atestă calitatea și compoziția materiilor prime din care sunt produse plăcile mari de gresie porțelanată.

NSF stabilește cerințele pe care trebuie să le îndeplinească un produs pentru a se asigura că acesta nu emite substanțe periculoase sau toxice – cum ar fi arsenicul, cadmiul, mercurul și plumbul – în alimente și că este ușor de igienizat și întreținut.

Majoritatea plăcilor The Top de la Marazzi sunt certificate NSF/ANSI 51, ceea ce garantează respectarea standardelor internaționale ridicate de siguranță alimentară pentru suprafețele colecției utilizate ca blaturi de bucătărie și blaturi de lucru.
În plus, mărcile certificate NSF/ANSI 51 garantează că formulele de producție vor respecta întotdeauna protocoalele, întrucât organismul de certificare poate efectua verificări în orice moment și fără notificare prealabilă.

Plăci cu tratament antibacterian

Noua tehnologie antibacteriană pentru suprafețele ceramice poate elimina până la 99,9% din bacteriile și alte microorganisme dăunătoare de pe produs, asigurând suprafețe mai curate și facilitând și mai mult întreținerea zilnică a acestora. Prin încorporarea de aditivi meniți să combată proliferarea microbilor în primele etape ale arderii produselor, putem garanta un nivel maxim de igienă, curățenie și siguranță al ceramicii noastre, fără a sacrifica calitățile estetice și tehnice ale suprafețelor.

Acțiunea bactericidă este un tratament ireversibil care garantează o protecție bacteriană pe termen lung și respectă cele mai stricte standarde internaționale. Tehnologia cu ioni de argint utilizată este complet inofensivă pentru sănătatea oamenilor și a animalelor și nu este periculoasă pentru mediu.