Sisteme de ancorare

Sistem de prindere la vedere AGV

Sistemul de prindere la vedere AGV este primul, din punct de vedere temporal, propus de Marazzi și încă este de mare actualitate prin simplitatea, economia și eficiența lui. Paramentul exterior este susținut de cârlige vizibile din oțel inoxidabil, care pot fi colorate pentru a se potrivi cu finisajul ales, fixate cu bride în zid la distanțe prestabilite care țin cont de dimensiunile modulelor placării exterioare. Sistemul AGV poate fi folosit atât pe suprafețe plane și verticale, cât și pe suprafețe înclinate și curbilinii (poligonale).

Sistemul de ancorare mascat AGS este indicat atunci când o anumită estetică a unui parament are nevoie de minimizarea constrângerilor de tip tehnic. Placa se prinde de substructura portantă cu cleme fixate pe suprafața posterioară a plăcii cu dibluri speciale. Substructura se compune din montanți verticali cu bride la perete și din curenți orizontali nituiți la montanți. Simplitatea sistemului permite să se execute orice tip de detaliu, inclusiv muchii și intradosuri de uși și ferestre.

Modul Panel este un sistem de ancorare mascată care prevede pre-asamblarea plăcilor pe un panou, cu profil metalic și dibluri cu expansiune, care apoi se instalează pe o structură de montanți verticali și curenți orizontali. Pre-asamblarea modulului asigură timp de instalare redus și costuri mai mici ale componentelor. Sistemul Modul Panel este deosebit de eficient pentru prinderea modulelor ceramice cu format rectangular montate pe orizontală.

Din aceeași filosofie a Modul Panel-ului se inspiră și acest sistem, în care plăcile cu format rectangular sunt pre-asamblate pe verticală și aplicate cu ajutorul dublurilor cu expansiune și profile deschise la o substructură identică cu aceea a sistemului AGS.

Wall System 6 permite instalarea în fațadă ventilată de plăci de gresie porțelanată 160×320, 120×240 și 120×120 cm cu grosime de 6 mm fără elementele de fixare la vedere. Această tehnologie inovativă exploatează celelalte performanțe ale adezivilor pentru construcții de ultimă generație, ajutate de suporturi mecanice. Plăcile mari ale placării sunt fixate cu un adeziv structural la o substructură cu montanți verticali.

Marazzi combină ușurința grosimii de 6 mm cu soliditatea plăcilor de 12 mm. O tehnologie inovatoare, perfectionata si personalizata intr-o noua fabrica care produce doar placi de gresie portelanata, permitand realizarea unor suprafete extrem de sofisticate care nu se modifica in timp si sunt si mai rezistente. Plăcile cu grosimea de 12 mm sunt agățate de un perete ventilat printr-un sistem similar cu sistemul de ancorare ascuns AGS cu șurub de ancorare și sistem de montare cu montanti și stringere. Placa cu grosimea de 12 mm este armată cu bare de profil din aluminiu prin elemente de fixare mecanice pentru a distribui sarcinile care acționează în mai multe zone.

Proetct Wall 20 este un sistem inovator și foarte eficace pentru a proteja soclul noilor construcții sau clădiri existente care suferă reabilitări termice prin utilizarea placării externe. Baza clădirilor este una dintre părțile cela mai expuse la lovituri, agenți atmosferici, umiditate de infiltrare și la degradare. Placarea cu gresie porțelanată cu grosime de 20 mm rezolvă toate aceste probleme, reduce la zero intervențiile de întreținere și conferă clădirii o mai mare valoare datorită unei game complete de soluții estetice. Prinderea sistemului de socluri este echivalentă cu cea a sistemului de ancorare mascată AGS, un sistem garantat și eficace care îmbunătățește multele avantaje ale plăcilor ceramice și mai rezistente structural datorită unei grosimi mari, ideală pentru toate clădirile indiferent de destinația de utilizare.

Noul sistem de ancorare a plăcilor ceramice
C.A.T. 1 Slim este un sistem de ancorare mecanică pentru noua generație de pereți ventilați folosind plăci ceramice subțiri de dimensiuni mari (până la 6 mm grosime). Acest sistem mecanic reglabil ofera performante imbunatatite, precum si mai usor de transportat datorita greutatii sale reduse. Sistemul de ancorare în sine rămâne ascuns, folosind bare longitudinale care se instalează în fante de coadă de rândunică de 45° frezate în plăci și sunt ținute în poziție cu adeziv. Plăcile ceramice sunt pregătite industrial (cu plasă de siguranță din fibră de sticlă și elemente de profil preinstalate) și transportate la șantier gata pentru montare pe cadrul de susținere fixat pe perete. Dacă este necesar, înlocuirea plăcilor este rapidă și ușoară.

Download