<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/ad95a10e22be.css" type="text/css" media="screen, projection">

Aspectul de marmură și cementine pentru restyling-ul unei reședințe din Sicilia

Aspectul de marmură și cementine pentru restyling-ul unei reședințe din Sicilia

Gresie cu aspect de marmură și cementine care amintesc placările altor timpuri și o inteligentă reproiectare a spațiilor cu nișe și cortine sunt secretul acestei restructurări.

Poartă semnătura biroului de arhitectură arch165 intervenția de restyling care, prin modificările specifice, a schimbat imaginea reședinței de baroni în Castronovo di Sicilia devenind astfel mai luminoasă și mai utilizabilă.

Datorită reproiectării distribuției interioare, locuința, deschizându-se acum direct spre zona de zi, rezultă mai spațioasă și mai luminoasă. Albul pereților contribuie la degrevarea spațiilor, armonizându-se cu culorile pastel ale mobilierului, la fel cum clasicul găsește echilibrul potrivit cu o nouă arhitectură modernă.

În asimetria și iregularitatea livingului, dictată de grosimea pereților puternici, structura zidăriei recreate ca o cortină scenică devine un adevărat protagonist al spațiului, element atractiv și de contrast cu albul pereților înconjurători, exploatează farmecul de necontestat al marmurei cu aspectul ei lucios și grație variantelor de culoare date de iregularitatea nervurilor. Aspectulde marmură a fost recreat cu plăci de gresie porțelanatăde la Marazzi din colecția Evolutionmarble (format 120x60 cm). Alegerea acestei gresii este legătura metaforică cu teritoriul pentru că finisajulbronz amani, cu nuanțele sale și variațiile de culoare, redă galbenului marmurei vechilor cariere din Castronovo di Sicilia, acum dezafectate.

În baie, conformația structurală devine element determinant în alegerea stilistică; istoria imobilului este pusă în valoare, atât prin utilizarea cementinelorMarazzi Block care trimit la decorațiunile trecutului, atât datorită nișelor create în ziduri, la pereți și bolți care pun în evidență memoria istorică a imobilului.

Continuitatea peretelui de fond, cu suprafața mată și drișcuită, recreează aspectul uneirășini și pune în evidență adâncimea volumelor reacoperite cu decorul mix din colecția Block.

Ca un sipete, această vilă știe fără îndoială să surprindă vizitatorii, prezentând în exterior toată aroma vremurilor glorioase trecute, dar ascunzând în interiorul ei un suflet foarte modern de savurat spațiu după spațiu.

Proiect arhitectonic: biroul de arhitectură arch165
Produse: Evolutionmarble, Block

Colecții utilizate în proiect