Montarea pardoselii supraînălțate de 20 de mm pentru exterioare

Montarea supraînălțată este considerată un adevărat sistem compus din diferite elemente: placa de 20 mm, + suporți din polipropilenă + eventuale accesorii (plasă sau tablă zincată) Sistemul supraînălțat de exterior este foarte flexibil și poate fi montat pe orice tip de pardoseală, pe impermeabilizare cu un singur strat sau cu două straturi și pe asfalt.

Instrucțiuni pentru montarea supraînălțată

Pregătirea substratului dispunând deasupra planșeului o șapă de mortar cu o pantă adecvată. Aplicați un strat de impermeabilizare pentru a evita infiltrațiile și pentru a permite scurgerea apelor pluviale. Sprijiniți suporturile din polipropilenă direct pe stratul de impermeabilizare și aplicați plăcile cu distanțierele pentru a realiza un rost adecvat. Pentru a crește izolația termică/performanța energetică, este posibil să adăugați panouri termoizolante cu densitate adecvată, direct între stratul de impermeabilizare și suporturile pardoselii supraînălțate.

Pentru pardoselile exterioare neprotejate, Marazzi Group recomandă să se creeze o pantă ≥ 1,5% pe suprafețe circulabile, în scopul de a limita formarea de stagnări de apă localizate.

În cazul în care aceste stagnări de apă persistă pe suprafețele plăcilor, cu toată montarea perfectă, este necesar să se intervină mecanic cu utilizarea de mături sau aspiratoare de lichide.

Placă 20 mm

Placa de gresie porțelanată 60×60 cm, cu grosimea de 20 mm cu caracteristici antiderapante și o rezistență mare la sarcini.

Suporturi

Suporturile au o funcție de susținere și au o mare rezistență mecanică. Sunt realizate în mod predominant din material reciclabil și reciclat, rezistă la soluții acide și bazice, la agenții atmosferici și la temperaturi de la -30° la + 75°. Suporturile pentru exterior sunt concepute pentru a fi reglabile în înălțime (de la un minim de 2,2 cm și un maxim, recomandat de Marazzi, de 10 cm) și prevăd accesorii care permit corectarea pantei până la un maxim de 5%).

Accesorii: tablă zincată

De aplicat pe spate, cu funcția de îmbunătățire a performanțelor sistemului, crescând capacitatea de încărcare.

Accesorii: plase

De aplicat pe spate, cu o funcție de mai mare siguranță.