Apartament privat Lyon

Lyon, Franța

marazzi appartamento privato lione 000.jpg

Proiectanți

Constance Berthier

Categorii

Rezidențial

Un apartament în stil Haussmann, modernizat, cu o identitate puternică, care păstrează în mod inteligent farmecul trecutului, reprezintă proiectul conceput de Constance Berthier, designer de interior în cadrul BC Ateliers, pentru un cuplu tânăr din Lyon.

Un fel de open space de 125 mp, cu doar trei uși, în care camerele se succed fără să se repete, iar stilurile, epocile și materialele sunt amestecate pentru a reuni contemporanul cu vechiul, creând încăperi exclusiviste, fidele contextului și departe de simplificare.

Plăcile de gresie porțelanată  Allmarble 120x60 cm, în nuanța îndrăzneață Saint Laurent, au fost alese de designerul de interior pentru a conferi spațiilor o dimensiune arhitecturală autentică. În special, gresia cu aspect de marmură Saint Laurent apare pe pardoseala de la intrare, complet reproiectată, care constituie deschiderea către o perspectivă uimitoare: bucătăria, evidențiată de un albastru-verde hipnotic; aceeași gresie a fost utilizată în zonele de bucătărie și baie, și acestea supuse unei reinterpretări mai contemporane.


Pentru placarea pereților, Allmarble Saint Laurent a fost aleasă ca temă principală și ca element cu personalitate puternică pentru planul bucătăriei în continuitate cu zona de luat masa în formă de peninsulă, cu vedere spre livingul spațios și spre șemineul impozant care a fost păstrat în dormitor, unde nuanța caldă a parchetului este în armonie perfectă cu nervurile gresiei cu aspect de marmură în nuanța Saint Laurent.

 

Fotografii: ©Sabine Serrad

Explorează colecțiile din proiect