<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/53371178d549.css" type="text/css" media="screen, projection">

Building Via Ceresio

Milan (MI) Italia
Building Via Ceresio

La Milano, ca parte a proiectului de reamenajare a zonei fostei centrale electrice Enel, o clădire din 1930 cu vedere înspre Via Ceresio 7/9 a fost renovată și transformată în clădire de birouri. Proiectarea a fost gestionată de studioul Asti Architetti, specializat în intervenții de restaurare a clădirilor care respectă specificul original al clădirii. Fațadele originale au fost înlocuite cu fațade pe toată înălțimea. Profilul original a fost păstrat, menținându-se peste 60% din structura existentă, în timp ce spațiile interioare au fost redistribuite pentru a crea medii de lucru de tip open space.

Având în vedere situația specială de pe șantier – fațada clădirii se învecina cu o unitate activă a Unareti, compania milaneză care administrează electricitatea – studioul Asti Architetti a ales plăcile de gresie în format mare de 160x320 din colecția Grande Stone Look, finisaj Ceppo di Gré Grey, pentru o montare mai simplă și mai rapidă. La rândul său, acest lucru a influențat decizia de a proiecta o fațadă ventilată cu plăci de format mare.

În ceea ce privește finisajele interioare, pentru pardoseli și placarea pereților băilor a fost aleasă colecția de gresie porțelanată Progress, în nuanța Beige. În încăperile tehnice, pentru pardoseli și plinte, s-au folosit plăci ceramice pătrate în format 20x20, cu finisaj lucios, din colecția SistemC, în nuanța Bianco.

explorează colecțiile din proiect