CA’ VENEZIA

Venice (VE), Italia

marazzi ca venezia 000.jpg

Designerii de la AI Progetti au îmbinat tradiția și modernitatea în noul centru sportiv CA’ VENEZIA, inclusiv datorită utilizării materialelor ceramice, cum ar fi gresia Cementum și tehnologia pardoselilor flotante.

Centrul sportiv CA’ VENEZIA, situat strategic în Mestre (Italia) ca o nouă casă pentru comunitatea fotbalistică venețiană, salută cu mândrie sectoarele de tineret, echipele de primăvară și prima echipă masculină și feminină.

Elementul central al acestui proiect ambițios, proiectat de AI Progetti, este clădirea Headquarter, care servește drept inimă a centrului sportiv. Această structură inovatoare nu este doar un sediu administrativ și sportiv, ci este concepută ca un autentic palat modern. Designul său încorporează elemente distinctive ale arhitecturii tradiționale venețiene, reinterpretându-le într-un mod contemporan pentru a crea o lucrare care reflectă identitatea unică a orașului.

În spațiile interioare ale clădirii, de la vestiare până la birouri și grupuri sanitare, gresia porțelanată Cementum este alegerea principală, în diferite culori, de la cele mai deschise Ash și Nickel până la cele mai închise Carbon, formate și suprafețe pentru toate pardoselile și placările din incinta sălii de fotbal. Un material care nu numai că conferă spațiilor o estetică contemporană, dar garantează și performanțe ridicate, produs cu materiale reciclate și cu cea mai avansată tehnologie premium Marazzi, adaptându-se perfect la nevoile unui mediu sportiv dinamic. Un material care contribuie, de asemenea, la obținerea creditelor LEED, datorită certificărilor sale.

Un element arhitectural distinctiv al proiectului este loggia care înconjoară clădirea, oferind vederi panoramice asupra terenurilor de fotbal din jur. Pentru exterior, designerii au optat pentru o pardoseală plutitoare, folosind aceeași colecție cu aspect de ciment în format 60x120 cm în versiunea de 20 mm (Cementum20). Pardoseala supraînălțată este o tehnologie extrem de eficientă, deoarece permite crearea unui volum tehnic continuu sub suprafața circulabilă, în care pot fi adăpostite instalațiile.

În concluzie, centrul sportiv CA’ VENEZIA nu este doar un loc în care se joacă fotbal, ci o icoană arhitecturală care întruchipează sufletul și pasiunea fotbalului venețian.


Acreditări:
Proiectant de instalații: TFE Ingegneria
Fotograf Marco Zanta

Explorează colecțiile din proiect