Casa CS

Rovigo (RO), Italia

marazzi casa cs 000.jpg

Proiectanți

Roberto Navarrini

Elena Lavezzo

Navarrini Architetti e Associati

Navarrini Architetti e Associati

Categorii

Rezidențial

Un proiect de reamenajare arhitecturală pentru o vilă din anii ‘50, aflată în centrul orașului Rovigo. Pentru a îmbunătăți aspectul estetic și configurația clădirii, designerii au ales gresie porțelanată Marazzi în două variante: aspectul elegant de marmură al colecției Grande Marble Look și Mystone Limestone, rezistentă și minimalistă.

Casa CS reprezintă, în imaginarul colectiv, casa aristocratică tipică, o vilă din anii ’50 cu vedere spre două străzi centrale din Rovigo în unghi drept. Proiectul studioului Navarrini Architetti e Associati, condus de arhitecții Roberto Navarrini și Elena Lavezzo, ce a vizat consolidarea structurii clădirii și îmbunătățirea performanței sale energetice, s-a concentrat pe căutarea echilibrului între îmbunătățirea aspectului original, pe de o parte, și dorința de a renova și a conferi personalitate aspectului estetic al clădirii, pe de altă parte. Acest lucru a condus la alegerea arhitecților de a păstra câteva elemente puternice ale clădirii: cărămida la vedere de pe fațadă, anumite muluri decorative, forma acoperișului, precum și dimensiunea și poziția ferestrelor și ușilor.

Restaurarea acestor părți a fost însoțită de căutarea uniformității materiale și a aspectului esențializat. În interior, materialele și culorile deschise generează un spațiu neutru: folosirea gresiei porțelanate de un alb monocrom cu nervuri gri din linia Grande Marble Look Statuario, format 120x120, pentru pardoseli și 120x240 Book Match pentru placarea băii, conferă luminozitate spațiului. La exterior, podelele au fost realizate cu colecția Mystone Limestone, grosime de 20 mm, nuanța Ivory, format 60x120, folosind tehnologia pardoselii supraînălțate, sistem care combină elemente modulare și permite crearea unui volum tehnic continuu sub suprafața circulabilă. Această colecție de gresie porțelanată, care reproduce o piatră cu origini străvechi, se remarcă prin caracteristicile sale tehnice de înaltă performanță și prin performanțele antiderapante obținute cu noua tehnologie StepWise. În plus, datorită procesului de producție ce folosește 40% material reciclat, care contribuie la obținerea Creditelor LEED® și a certificării Greenguard Gold pentru emisii scăzute de compuși organici volatili în aerul interior, colecția Mystone Limestone reprezintă o alegere sustenabilă.


Ph. Fabio Bascetta

Explorează colecțiile din proiect