Ai Giardini multi-family dwelling

Udine (UD), Italia

marazzi complesso residenziale ai giardini 000.jpg

Proiectanți

Parmegiani Giuliano

Intervenții

Fațadă ventilată

Categorii

Rezidențial
În proiectul inițial, complexul rezidențial nu prevedea utilizarea unei placări exterioare cu fațadă ventilată. Pentru a exploata în mod adecvat beneficiile acestei tehnologii fără a denatura aspectul original al unor elemente considerate esențiale ș-a dovedit a fi necesar un raport strâns de colaborare între proiectant, companie și biroul tehnic al Marazzi Engineering. Acesta din urmă a fost capabil să propună o soluții adecvate pentru toate problemele, inclusiv cele estetice. Exista temerea că modularitatea geometrică diversificată, atât în sens orizontal, cît și vertical, nu s-ar fi putut adapta la formatele ceramice fără introducerea de elemente de compensare care însă ar fi întrerupt continuitatea modulară a placării. Din acest motiv, părea mai potrivită folosirea de plăci de piatră cu formate de modulat în baza diferitelor măsuri ale fațadelor, soluție combătută de beneficiar care voia să confere complexului o mai mare notă de modernitate. S-a ajuns, astfel, la alegerea gresiei porțelanate Stone-Collection în două tonalități, una deschisă și una deschisă, într-un format orizontal care a știut să satisfacă deplin așteptările estetice, respectând elementele arhitectonice ale proiectului și, în același timp, asigurând aceeași uniformitate modulară a placării.