Cucù Miscele & Cucina

Sorrento (NA), Italia

marazzi cucu miscele e cucina 000.jpg

Proiectanți

Studio Sorrentino

Cucù Miscele e Cucina este un restaurant și cocktail bar situat în piața principală din Sorrento.

Proiectul, realizat de Studio Sorrentino, prezintă două colecții de gresie porțelanată Marazzi, care fac parte din Crogiolo, proiectul dedicat formatelor mici, cu aer artizanal, rezultatul unei întâlniri între cunoașterea meșteșugărească și inovația industrială: Lume și D_Segni.

Particularitatea acestui proiect se observă deja de la intrare, unde, datorită alegerii de materiale și inspirații diferite, restaurantul pare „împărțit în două”.
Tejgheaua barului este, de fapt, acoperită pe jumătate cu plăcuțe lucioase Lume Black și pe jumătate cu Lume Green; această montare deosebită creează un efect vizual sugestiv, care caracterizează întregul restaurant.
Plăcuțele Lume Black acoperă, de asemenea, pereții bucătăriei la vedere, creând o plăcută continuitate vizuală cu tejgheaua barului.

Colecția de gresie porțelanată D_Segni a fost aleasă, în schimb, pentru placarea pardoselii din sala de luat masa, pentru coridor și pentru băi.
În sala de luat masa, regăsim pe pardoseală Tappeto 8 din colecția D_Segni Colore.
În schimb, pe coridorul etajelor inferioare și în băi, se regăsește un aspect de tablă de șah, datorită alternării gresiei D_Segni Chalk și D_Segni Midnight.

Pentru placarea băilor, au fost utilizate diferite decorațiuni din colecția D_Segni: Tappeto Macro 4 Freddo, Tappeto Micro 1 Freddo, Tappeto Micro 3 Freddo.

În cele din urmă, gresia porțelanată Sistem S Solid Graphite, tăiată ad-hoc în acest scop, a fost utilizată pentru placarea scării ce duce către etajele inferioare.

Explorează colecțiile din proiect