HD8 Hotel

Milan (MI) Italia
Un nou look pentru hotelul HD8 din Milano - 1

SA Architecture semnează designul interior al Hotelului HD8 din Milano, cu vedere la Gara Centrală; proiectul este axat pe conceptul de eleganță, lux și împărțire rațională a spațiului. În cadrul proiectului de renovare, un rol important, decisiv, îl joacă materialele Marazzi, de la formatul mic al Crogiolo Lume până la plăcile colecției Grande

Studioul milanez SA Architecture semnează proiectul de reamenajare a hotelului HD8, aflat în Piazza Duca D'Aosta din Milano, vizavi de Gara Centrală. Un hotel de 4 stele in care arhitecții Marco Savorelli și Daniela Bernabei au reproiectat interioarele, cu o suprafață totală de 3000 de metri pătrați, cu o renovare majoră a încăperilor, ce a adus o notă contemporană.

Obiectivele și provocarea acestui proiect au constat în crearea unor spații mai mari între dormitor și baie, în cele optzeci de camere răspândite pe unsprezece etaje, în care designerii au ales exclusiv Marazzi pentru toate materialele ceramice.

Colecția de cărămizi mici din gresie porțelanată Crogiolo Lume, cu format 6x24 cm și suprafață foarte lucioasa și neregulată, a fost aleasă pentru placarea băilor și porțiuni mari din pereții camerelor, creând jocuri de lumină potențate și de paleta de culori aleasă: Black, Blue și Greige. Nuanțele Lume se potrivesc perfect cu detaliile în nuanțe de bej și bronz din încăperi și cu colecțiile de gresie cu aspect de ciment – Grande Concrete Look – în nuanța Mud, și cu aspect de marmură – Evolutionmarble – în esența elegantă Tafu, folosită respectiv pentru placările și pardoselile din camere. De asemenea, esența Marble Look în nuanțe calde de bej a fost aleasă pentru a conferi un farmec aparte intrării hotelului.

La ultimul etaj al clădirii, se află sala de mese, total vitrat, cu vedere la fațada principală a gării; arhitecții au ales plăcuțe de gresie Lume în culoarea Black pentru pereți și placarea coloanelor de susținere.

Acesta fost un proiect complet de restyling al unui hotel din Milano, HD8, situat într-o zonă strategică pentru sectorul ospitalității, în zona Gării Centrale din Milano. De câțiva ani, ne ocupăm din ce în ce mai mult de proiecte dedicate hotelurilor, pe lângă cele din sectorul rezidențial și cel al comerțului cu amănuntul. Acest hotel ne-a permis să dezvoltăm un concept de design interior elegant și funcțional, axat, din punct de vedere stilistic pe sursele de inspirație raționaliste ale arhitecturii italiene din anii 20 și 30 ai secolului trecut. Ceramica Marazzi ne-a permis să realizăm placări cu materiale și culori prețioase, ce au definit întregul design al încăperilor. O contribuție fundamentală, ce a contribuit la realizarea de spații elegante și prețioase și mai ales la diversificarea gamei de culori și materiale folosite în aproape toate încăperile”, explică arhitectul Marco Guido Savorelli.


Ph Andrea Martiradonna

https://www.hd8hotelmilano.it/

explorează colecțiile din proiect