Heart Hotel

Milan (MI) Italia
Heart Hotel, un nou model de ospitalitate - 1

La Milano, reamenajarea unui vechi hotel încredințat SA Architecture vorbește un limbaj marcat de esențialitate decisivă și de o puternică identitate metropolitană, un spațiu contemporan care nu uită decorurile interioare ale anilor 1900

Heart Hotel are vedere la piața Piazzale Principessa Clotilde, între Piazza della Repubblica și Piazza Gae Aulenti, una dintre cele mai autentice și strategice zone din Milano, unde clădirile din anii 1900 coexistă în mod natural cu cei mai noi zgârie-nori, în acea stratificare arhitecturală în curs care face orașul mult mai atractiv. Studioul SA Architecture însărcinat cu reamenajarea vechiului hotel preexistent a lucrat pe o suprafață de 2000 mp, obținând 52 de camere cu băi, desfășurate pe trei etaje deasupra solului, precum și proiectarea transformării complete a holului și zonele comune. Fațada, aliniată ca stil și culoare cu clădirile învecinate, nu lasă nimic să prevadă contemporaneitatea interioarelor, care dezvăluie în schimb o atmosferă de lumini și culori extrem de actuală, obținută cu tăieturi arhitecturale calibrate și o alegere atentă a materialelor.

Recepția mare, care încorporează și cafeneaua, este dominată de tonurile închise și de orizontalitatea singurei piese de mobilier oferite de masa mare din zona de primire. De aici, în continuitate cu cea preexistentă, începe scara veche, subliniată de culoarea albastră și de cărămizile mici foarte lucioase din gresie porțelanată Crogiolo Lume care, în imperfecțiunea voită și în formatul special de 6x24 cm, vibrează cu lumină chiar și în profunzimea culorii Black (negru).   

„Camerele – spun arhitecții – sunt concepute ca niște cutii neutre, open space, fără diviziuni structurale între baie și zona de noapte, în timp ce mobilierul și materialele Marazzi, atât plăcile mici, cât și plăcile mari, creează diafragme stilistice care marchează ritmul spațial”. Aici personalizarea este maximă, jucată pe nuanțe de alb, gri și verde, cu continuitatea estetică dată de utilizarea pe pardoseală a colecției cu aspect de lemn Treverkfusion Neutral în formatul 10x70 cm.

În toate mediile, utilizarea colecțiilor de gresie porțelanată Marazzi este nu doar dominantă, ci mai presus de toate o demonstrație de versatilitate extraordinară. Plăcile colecției Grande Marble Look – în format Imperiale, Golden White, Grigio Carnico și Verde Aver 120x120 cm – împreună cu colecția Allmarble – în format 75x75 cm a elegantelor Golden White și Imperiale – reproduc nervurile celor mai prețioase marmure italiene cu o veridicitate aproape superioară celei originale și sunt folosite nu numai pentru acoperirea pardoselilor și a zonelor de duș, ci mai ales pentru a marca spații și pentru a crea elemente de mobilier neașteptate precum paravane și dulapuri deschise.


Ph Andrea Martiradonna