House between a castle and a grove

Mora de Rubielos Spania
Proiectarea unei vile cu gresie porțelanată - 1
House between a castle and a grove

Proiectarea unei case într-o localitate istorică, unde timpul pare să se fi oprit. Această casă independentă cu patru etaje este situată în mica localitate Mora de Rubielos, în regiunea Aragon din nord-estul Spaniei, cunoscută pentru impunătorul castel medieval în stil gotic ce datează din secolul al XIV-lea. Realizată după un proiect semnat de Raul Garcia, un arhitect cu biroul în Valencia, casa se află lângă această fortăreață și, datorită deschiderilor mari ale ferestrelor proiectate ad hoc, oferă o priveliște unică: dintr-o latură spre castel și, din cealaltă, spre o livadă.


Gresie cu aspect de lemn, piatră naturală, plăci albe, grinzi la vedere și sticlă transparentă: câteva elemente simple ce caracterizează interioarele cu mobilier minimalist și liniar, cu soluții care-i conferă un aspect rafinat și atenție la detalii.


Casa a fost integral placată cu gresie porțelanată din colecția Treverkhome în format 30x120 cm și în nuanța caldă Castagno care, cu nervurile sale imperfecte caracteristice, conferă continuitate tuturor mediilor domestice. „Pe lângă aspectul estetic, gresia are două avantaje fundamentale: este durabilă și ușor de întreținut”, afirmă arhitectul Raul Garcia, adăugând că „versatilitatea gresiei ne-a permis să o utilizăm în toate încăperile casei. Ca arhitect, sunt mulțumit de calitatea înaltă a produsului și de numeroasele posibilități de alegere, precum și de performanțele tehnice ale materialului”.

 

Ph Diego Opazo

explorează colecțiile din proiect