Junyent Smile Clinic

Manresa Spania
Cabinet stomatologic cu un nou look - 1

Îndepărtându-se de clișee, în acest centru stomatologic din Catalonia, studioul Franquet Barran a folosit reamenajarea interioarelor pentru a le transmite pacienților ideea de liniște și stare de bine și pentru a se diferenția printr-un spațiu elegant, dar accesibil, tot datorită utilizării speciale a gresiei porțelanate Art, care reinterpretează seminato-ul venețian

În ultimii ani, cabinetele medicale au urmat o tendință larg răspândită care include, pe lângă utilizarea celor mai avansate instrumente de tratament, reamenajarea spațiilor. Lăsând în urmă aspectul impersonal și culorile palide, recepțiile și sălile de așteptare sunt transformate în spații primitoare, care oferă pacienților o idee de confort asemănătoare cu cea a mediilor din sectorul ospitalității. Aceasta a fost și cazul Clinicii Junyent Smile, un centru stomatologic cu sediul în Manresa, lângă Barcelona, unde designerul de interior Jordi Franquet, de la firma spaniolă de arhitectură Franquet Barrau, s-a ocupat de reconfigurarea spațiului. 

„Încă de la prima întâlnire – explică designerul – clientul ne-a solicitat un proiect care să se abată cât mai mult de la stereotipurile sectorului, dominat de lumini reci și încăperi aseptice și care să fie, dimpotrivă, un spațiu captivant și funcțional”. Astfel, au fost create încăperi comune spațioase, dotate cu lumini și elemente de design, precum și cinci săli de tratament dotate cu cele mai avansate tehnologii de intervenție profesională. „Dar punctul focal – continuă designerul – este recepția aflată la primul etaj, unde pereții în tonuri neutre scot în evidență strălucirea oțelului scării și a insulei centrale, conferind spațiului o luminozitate aparte, accentuată și mai mult de pardoseala care propune o reinterpretare rafinată a legendarului terrazzo venețian”; pardoseala aleasă a fost atât de eficace încât a fost extinsă în întreaga încăpere, fiind reflectată, de asemenea, și de materialul ce acoperă canapelele mari, semicirculare. De fapt, colecția de gresie porțelanată Art produce un efect 3D deosebit și natural dat de prezența granulelor cu aspect de marmură de diferite dimensiuni, ton pe ton și contrastante, distribuite pe o bază asemănătoare cimentului. O serie disponibilă în cinci culori, trei suprafețe și șase formate, care datorită esteticii mix & match, se combină ușor cu alte materiale, satisfăcând astfel cele mai diverse nevoi ale designerilor. Pentru acest proiect, Jordi Franquet a ales varianta Grey mată în format 60x60 cm. 


Foto: Eneutra

explorează colecțiile din proiect