<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/5455998644f1.css" type="text/css" media="screen, projection">

La Polveriera

Reggio Emilia (RE) Italia
La Polveriera

La Polveriera este un centru multifuncțional amplasat în interiorul a două foste hangare militare deținute de Primăria din Reggio Emilia.

Proiectul de restaurare, realizat de arhitecții Lorenzo Baldini și Antonio Pisano din partea studioului Marcel Mauer, a restituit comunității două clădiri istorice care datează din anii 1930.

O clădire a fost dată în folosință ca centru rezidențial pentru persoanele cu dizabilități și pentru birouri ale cooperativelor sociale, iar cealaltă a fost transformată într-o zonă multifuncțională care cuprinde restaurante, birouri, spații de co-working și laboratoare, repartizate într-un singur open space de o mie metri pătrați.

Stilul clădirilor este minimalist și industrial, pentru a sublinia caracterul original al edificiului.

Colecțiile Marazzi au fost alese pentru placarea zonelor de servicii, precum băile și bucătăriile. Pentru una dintre băi, s-a optat pentru colecția de gresie porțelanată cu aspect de zidărie în formatul 7x28 cm Bricco, în culorile Bianco și Carbone, iar pentru cealaltă a fost aleasă colecția de ceramică pentru placare Chalk 25x76 cm, în culorile Smoke, Avio și Sand ale celor două structuri tridimensionale Fiber și Brick.

Pentru placarea bucătăriei, a fost selectată în schimb colecția de ceramică în format mare cu grosime subțire Essenziale, care conferă spațiului un aspect minimalist.

explorează colecțiile din proiect