Locanda Nonna Rosa

Somma Vesuviana (NA) Italia
 Locanda Nonna Rosa - 1
Locanda Nonna Rosa

În Somma Vesuviana, o localitate de la poalele Vezuviului cunoscută pentru tradiția gastronomică napolitană, un restaurant tradițional a fost complet renovat, cu accent pe design, de către arhitectul Luigi Sorrentino de la studioul Laud Dual.

Locanda Nonna Rosa, o trattoria tipică, condusă de Vincenzo Nocerino, chef itinerant, are astăzi un aspect modern și un stil minimalist, în contrast cu preparatele simple, tradiționale, pe care le oferă.

Intervenția de proiectare a vizat reamenajarea spațiilor (unul în aer liber și două interioare) folosind noi plăci de gresie porțelanată în format mare, ceea ce le conferă un aspect mai uniform și mai aerisit.

Pardoseala sălilor interioare este realizată din gresie porțelanată cu aspect de ciment în format maxim 160x320 cm cu grosime subțire de 6 mm, din gama Grande Concrete Look. Pentru pardoseala terasei exterioare, a fost aleasă colecția de gresie cu aspect metalic Mineral, de dimensiuni 75x150 cm, în două culori dispuse alternativ.

Pentru bucătării, a fost preferată gresia în format mic cu aspect granular: Crogiolo D_Segni Scaglie a fost montată atât în versiunea decorațiune, cât și în versiune monocromatică, în formă de tablă de șah.

Chiar și la toaletă, ne întoarcem la suprafețele tradiționale cu aspect de majolică oferite de plăcile lucioase și imperfecte ale gresiei porțelanate din colecția Crogiolo Lume, ce acoperă integral pereții în albastru.

Ph Erica Settembre