Locuință privată - Vilnius

Vilnius Lituania
Gresie cu aspect de marmură pentru pardoseală și pereți - 1
Casa Privata

Proiectarea unei locuințe private deosebite din Vilnius, capitala Lituaniei, de către arhitecta Simona Pielikytė, din cadrul studioului SIIN Architecture
Spațiile interioare se caracterizează prin utilizarea aspectului de marmură pe suprafețe, care înfrumusețează toate încăperile, de la zona de zi până la coridor, inclusiv cele două băi. Gresia porțelanată din gama Grande Marble Look, cu plăcile sale maxi cu grosime de 6 mm, este folosită în întreaga locuință, acoperind pardoselile și pereții și transformându-se dintr-o suprafață de amenajare în element artistic: în camera de zi și în coridor, două plăci mari de 160x320 cm sunt folosite ca pânze decorative din ceramică, putând fi admirate ca o pictură materică.


Variantele alese pentru proiect sunt Capraia, Statuario, Saint Laurent și Golden White (patru finisaje selectate din cele douăzeci și cinci disponibile în gama cu aspect de marmură), alternând între nuanțe de alb și gri, mai mult sau mai puțin calde, și nervuri aurii și irizate. În cadrul conceptului arhitectei, atmosfera și culorile naturii care înconjoară Marea Baltică se regăsesc astfel în locuință prin intermediul alegerii materialelor și cromaticii mobilierului. Rezultatul, cu efect scenografic sigur, demonstrează flexibilitatea extraordinară de design a plăcilor subțiri de gresie și granița, deseori extrem de fină, dintre artă și arhitectură.      


Simona Pielikytė Siin Architecture Studio
Fotografii: Leonas Garbaciauskas

explorează colecțiile din proiect