Courthouse

Ostrava, Cehia

marazzi palazzo di giustizia 000.jpg

Proiectanți

Miroslav Chobot

Czeslaw Mendrek

Intervenții

Fațadă ventilată
În cadrul amplului proiect de reabilitare și construire de noi clădiri publice la Ostrava, în Republica Cehă, inițiat la sfârșitul anilor 90, noul Palat de Justiție se prezintă ca una dintre intervențiile de mari dimensiuni și complexitate. Pentru a acoperi exteriorul fațadelor ventilate ale celor două corpuri din care se compune complexul, au fost folosite plăci ceramice de gresie porțelanată Marazzi cu sistem la vedere pentru prinderea paramentelor de structura metalică. Două au fost culorile și finisajele alese de proiectanți pentru a ușura ulterior complexul care vede ceramica îmbinată cu mari vitrate panoramice.

Explorează colecțiile din proiect