Sierra Nevada

Rome (RM), Italia

marazzi sierra nevada 000.jpg

Proiectanți

Punto Zero

Proiectul biroului Punto Zero dorește să redefinească radical holul Sierra Nevada, un complex de birouri încadrate într-un context contemporan și tehnologic.

Proiectul biroului Punto Zero se dezvoltă prin utilizarea îndrăzneață de volumetrii masive și suprafețe perforate, ce redefinesc holul Sierra Nevada, un complex de birouri. Recepția prezintă alegerea unui design minimalist și industrial, încercând în mod deliberat o disociere față de atmosfera organică a grădinii și a clădirilor existente, creând astfel o identitate unică.

Inima holului este reprezentată de o ”cutie într-o cutie”, un volum din tablă Keller, zincată și nevopsită. Un element care se încadrează armonios, îmbinându-se cu celelalte elemente reci ale proiectului.

Caracterul distinctiv al holului reiese din tonurile de gri alese pentru pardoseală și pereți, îmbogățite cu inserții din piatră vulcanică ce îmbracă pardoselile și pereții lifturilor. Pentru a crea continuitate și a sublinia stilul industrial al spațiului, colecția Cementum Nickel în formatul pătrat mare 120x120 cm este o soluție optimă pentru pardoseală. O gresie porțelanată cu efect de ciment care, reinterpretând un material transversal precum materialul de inspirație, permite o mulțime de aplicări și este caracterizat de cele mai inovative tehnologii premium ale laboratoarelor Marazzi precum BodyPlus, care oferă un aspect natural cu inserții din piatră, și performanțele tehnice pentru suprafețe antiderapante StepWise.

Holul Sierra Nevada se transformă așadar într-un spațiu contemporan și funcțional, capabil să întâmpine viitorul cu stil și personalitate.


Fotograf: Eller Studio

Explorează colecțiile din proiect