The Edge Family Home

Kalamaria, Grecia

marazzi theedgefamilyhome 000.jpg

Armonie și bunăstare; aceasta este combinația care se regăsește în această reședință de la malul mării, cu vedere la plaja din Salonic. „The Edge Family Home“ este un apartament de 200 de metri pătrați în care plăcile de gresie porțelanată The Top Marble Look, în versiunea Raffaello, folosite pentru blatul de bucătărie, și placarea șemineului din living, lemnul de nuc lăcuit în tonuri de gri deschis pentru mobilier, combinate cu țesături monocrome, au răspuns solicitărilor clientului care a dorit spațiu familial, fără tensiuni estetice, conceput pentru relaxare și dedicat ospitalității.

Salonic este, în egală măsură, un oraș modern și vechi. Importante urme ale dominației otomane și ale comunității evreiești pot fi găsite în clădirile preexistente, precum și numeroase exemple de arhitectură bizantină și creștină timpurie, care au fost desemnate ca situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO. 

Studioul local TAKA+PARTNERS a lucrat, în acest context, la reproiectarea „The Edge Family Home“, un apartament de două sute de metri pătrați dintr-o clădire aflată pe malul mării în orașul elen.

Pentru a răspunde nevoilor noilor locuitori, spațiile au fost reorganizate în zone private și zone comune, cu accent pe imaginea unei locuințe de familie. Există un singur spațiu de locuit cu două camere de zi și o bucătărie, trei dormitoare, băi și spații de depozitare. 

Totul se învârte în jurul rolului central al intrării care dă spre mare, cu care fiecare spațiu din casă are un contact ce oferă perspectivă. Singura zonă de dormit are o vedere dublă la plajă: către Kalamaria și, respectiv, Salonic. 
Cu ajutorul lambriurilor și al mobilierului s-a definit o idee unitară cu spații domestice cu spații extrem de bine calibrate și cu detalii minuțioase.

„Pentru această casă plină de lumină“, explică fondatoarea studioului, Aspasia Taka, „am folosit seria The Top Marble Look în versiunea Raffaello pentru blatul de bucătărie și placarea șemineului, cu o nuanță pală și o textură care amintește de prețiozitatea marmurei. Tratamentul uniform al culorilor și diferitele scenarii de iluminare din această casă de pe plajă oferă o varietate extremă în ceea ce privește experiența spațiului și un echilibru extraordinar între armonie și bunăstare. Plăcile Marazzi au fost alese pentru că le-am considerat potrivite din punct de vedere estetic pentru acest proiect. Ne-am dorit, de asemenea, un nivel ridicat de calitate și durabilitate, precum și un rezultat estetic impecabil.“

Suprafețe de lucru, backsplash-uri, mese și placări. Dar și suprafețe pentru băi și o lume în continuă expansiune de soluții pentru elemente de mobilier personalizate în proiecte de design rezidențial și comercial pentru interior și exterior. The Top, gama de plăci ceramice mari, ultrarezistente, rezistente la pete și mucegai, confirmă legătura indisolubilă dintre performanțele maxime de igienă și siguranță, și, respectiv potențialul tot mai mare de soluții estetice care dialoghează cu gama extinsă de finisaje din catalog.


Foto: Kim Powell

Explorează colecțiile din proiect