Vilă privată, Nervi

Nervi (GE) Italia
Case eco-sustenabile: avantajele gresiei porțelanate - 1
Casa Privata a Nervi

Proiectul constă în construirea unei vile ecosustenabile, cu performanțe energetice ridicate, în zona Rivierei Ligurice. Arhitectul Maurizio Varratta a planificat demolarea unei case vechi existente și reconstrucția unei clădiri mai mari și mai eficiente din punct de vedere energetic.

Pe lângă soluțiile de construcție care asigură o bună izolare și ecranare a luminii solare, necesarul de energie electrică pentru autoconsumul casei în timpul zilei este acoperit în întregime de panourile fotovoltaice de 10 kW instalate pe acoperiș.

Casa este distribuită pe trei niveluri. La subsol se află centrala termică, tablourile electrice și echipamentele de recirculare și purificare a apei pentru piscină, o spălătorie și un spațiu de depozitare accesibil din grădină. La parter există o bucătărie, un living, o baie de oaspeți și două dormitoare cu o baie. La primul etaj, se află zona de noapte principală, un birou, o zonă TV, două băi, o terasă mare și două balcoane perimetrale mari.

Materialele au avut o importanță esențială. Colecția Mystone Ceppo di Gré, în nuanța Grey, în format 75 x 150 cm, a fost aleasă pentru pardoselile din zona de zi, pentru placarea băii, precum și pentru construcția și placarea scării dintre parter și subsol. Plăcile din colecția Grande Stone Look, Ceppo di Gré, în formatele 120 x 240 cm și 160 x 120 cm, au fost alese pentru placarea bucătăriei.

„Rezultatul final este avansat tehnologic și în același timp sofisticat, primitor”, explică arhitectul Maurizio Varratta, „inclusiv datorită alegerii materialelor care garantează performanțe ridicate, folosite pentru întregul proiect și care fac, în cele din urmă, diferența”.

 

 

Architectural design, Interiors and Landscape: Maurizio Varratta

with:

Luca Massone (Senior Architect)

Paola Loprevite (Senior Architect)

and with the collaboration for the intern: 

Giorgia Varratta (Young Architect)

Ph: Andrea Martiradonna

explorează colecțiile din proiect