Villa Labin

Labin, Croația

marazzi villa labin 000.jpg

Proiectanți

Darijan Čekada

Čekada Arhitekti

Categorii

Rezidențial

Din vârful dealului unde se află Labin, există o priveliște spectaculoasă asupra Quarnero, a muntelui Velebit și a golfului înverzit Prklog. Aici se află reședința proiectată de Darijan Čekada, o clădire care îmbină soluții cu impact redus asupra mediului cu o estetică extrem de contemporană care îi definește imaginea arhitecturală și tot designul interior prin folosirea colecțiilor Marble Look și Stone Look Marazzi.

Labin este situat în partea de sud-est a peninsulei Istria, pe un deal deasupra stațiunii turistice Rabac. Din vârful dealului vă puteți bucura de o priveliște spectaculoasă asupra Quarnero, a muntelui Velebit și a golfului înverzit Prklog.

În acest context se ridică vila proiectată de Darijan Čekada, din cadrul biroului Čekada Arhitekti, construită ca o clădire cu consum redus de energie, folosind soluții și materiale izolante de ultimă generație. Structura clădirii, izolația termică a fațadei ventilate, a acoperișului și a pardoselii, precum și ecranele asigură o eficiență energetică ridicată.

Învelișul exterior și suprafețele atât exterioare cât și interioare, caracterizate printr-un design minimalist, sunt o referință continuă la peisaj și la materialele naturale care înconjoară marea locuință.
Pentru placarea fațadelor mari ventilate au fost alese plăci din colecția Grande Marble Look Sahara Noir.

Vila este întinsă pe o suprafață de peste 240 mp și este înconjurată de o gradină de 1600 mp ce găzduiește piscina.
La parter se află un living mare, o bucătărie utilată și o sufragerie, o sală de fitness cu spa, îmbrăcată cu colecția Apparel în culoarea Light Grey; dormitorul cu baie privată are vedere la o terasă spațioasă cu o vedere surprinzătoare asupra împrejurimilor și a golfului.

Continuitatea dintre interior și exterior”, confirmă arhitectul Darijan Čekada, „a fost un element substanțial al proiectului în care am vrut să mențin și să subliniez trimiterea la peisajul natural care întâmpină noua construcție”.
Această misiune a fost încredințată mix and match-ului colecției Mystone Limestone Ivory, folosită pentru pavarea curții și a zonelor din afara vilei. Tehnologia StepWise oferă acestei colecții o rezistență ridicată la alunecare, menținând în același timp suprafața moale la atingere și ușor de curățat. StepWise caracterizează și plăcile Mystone Quarzite care, pe de altă parte, definesc zona piscinei și sunt echipate cu rezistențe High Performance pentru a îndeplini cele mai stricte standarde de rezistență la trafic.

Evolutionmarble, în varianta Tafu, continuă textura inspirată din piatră în spațiile de locuit unde referința la marmură italiană se regăsește în blatul mesei joase acoperit cu The Top Marble Look Statuario.

La etajul superior al casei se află trei dormitoare mari cu băi private și o terasă și un alt spațiu mare deschis în spate.

Pentru băi, se face trimitere la suprafețele inspirate de marmură. Marble Look Imperiale, Evolutionmarble în versiunile Tafu și Grey definesc o rețea de soluții pentru spațiile dedicate îngrijirii corpului.


Ph. Damil Kalogjera

Explorează colecțiile din proiect