Vila Leonida

Scandiano (RE), Italia

marazzi villa leonida 000.jpg

Proiectanți

Giuseppe Passaro

GPaSTUDIO

Categorii

Rezidențial

Vila Leonida este situată în Ventoso, o comună din Scandiano (Reggio Emilia). Construită după un proiect realizat de Giuseppe Passaro de la GPaSTUDIO, structura vilei urmează logica dictată de peisajul care înconjoară zona: o casă fără bariere vizuale, pentru a te bucura de priveliștea din jur.

Gresia porțelanată cu aspect de piatră Mystone Quarzite, în culoarea Platinum, care interpretează fidel caracteristicile estetice ale pietrei naturale, a avut o contribuție fundamentală la această intervenție. Utilizată la fațadele ventilate, aceasta exploatează diversitatea formatelor și a dimensiunilor multiple – 30x60, 60x60 și 60x120 cm – pentru a crea, prin montare, o textură sesizabilă. În schimb, pe partea inferioară a fațadelor exterioare, sunt utilizate plăcile mari cu grosime subțire Grande Metal Look, în culoarea Iron Dark, care amintesc de nuanțele fierului natural. Prin alternarea aspectului de piatră și evocarea metalului, se propune un dialog între arhitectură și peisaj.
La interior, pentru baie a fost aleasă colecția Grande Marble Look, în eleganta nuanță Imperiale, cu nervuri și tonalități care ies în evidență față de uniformitatea celorlalte suprafețe.

 

Foto Elodie CavallaroVi

Explorează colecțiile din proiect