<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/b432453ecd8a.css" type="text/css" media="screen, projection">

'Ai Giardini' multi-family dwelling

Udine (UD) Italia

În proiectul inițial, complexul rezidențial nu prevedea utilizarea unei placări exterioare cu fațadă ventilată. Pentru a exploata în mod adecvat beneficiile acestei tehnologii fără a denatura aspectul original al unor elemente considerate esențiale ș-a dovedit a fi necesar un raport strâns de colaborare între proiectant, companie și biroul tehnic al Marazzi Engineering. Acesta din urmă a fost capabil să propună o soluții adecvate pentru toate problemele, inclusiv cele estetice. Exista temerea că modularitatea geometrică diversificată, atât în sens orizontal, cît și vertical, nu s-ar fi putut adapta la formatele ceramice fără introducerea de elemente de compensare care însă ar fi întrerupt continuitatea modulară a placării. Din acest motiv, părea mai potrivită folosirea de plăci de piatră cu formate de modulat în baza diferitelor măsuri ale fațadelor, soluție combătută de beneficiar care voia să confere complexului o mai mare notă de modernitate. S-a ajuns, astfel, la alegerea gresiei porțelanate Stone-Collection în două tonalități, una deschisă și una deschisă, într-un format orizontal care a știut să satisfacă deplin așteptările estetice, respectând elementele arhitectonice ale proiectului și, în același timp, asigurând aceeași uniformitate modulară a placării.

Proiectanți

  • Parmegiani Giuliano

Categorii

Căutare proiecte