<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/b432453ecd8a.css" type="text/css" media="screen, projection">

Wilkinson Office And Warehouse Buildings

Phoenix Statele Unite ale Americii

Anonimele perspective ale marelui bloc care găzduiește depozitele Wilkinson și respectivele birouri administrative, realizate cu panouri de beton finisate cu fragmente de marmură, au fost reabilitate cu ocazia lucrărilor de reajustare a clădirii. Porțiunea inferioară a amplului front al intrării era caracterizată de o distribuție neregulată a deschiderilor, care au fot unificate de o grindă din oțel cu lungimea de 40 de metri cu o culoare vie galbenă. Cota de montare a grinzii, la circa 2,50 metri de la pământ, reprezintă și marginea inferioară a noii fațade ventilate care acoperă întreaga clădire, dându-i un aspect proaspăt ș dinamic datorită marcatului efect de oglindă care permite să se integreze arhitectura și mediul. Utilizarea unui parament ceramic simplu și continuu a dat o nouă demnitate arhitectonică clădirii. Alegerea acestei tehnologii a permis, de asemenea, să se reducă semnificativ consumurile energetice pentru încălzirea și răcirea clădirii. Marazzi Engineering a furnizat și proiectat fațada continuă din plăci de gresie porțelanată 60x60 cm, montată cu sistemul de prinderi la vedere. Realizarea a câștigat prestigiosul premiu Ceramic Tiles of Italy Design Competition 2005, pentru categoria „Arhitectură Comercială”.

Proiectanți

  • Michael P. Johnson

Căutare proiecte