StepWise™, noua tehnologie Marazzi

timp de lectură minutele

Pentru suprafețe fine la atingere, dar cu mult mai performante în ceea ce privește rezistența la alunecare.

Nu este un produs nou, ci un nou proces de producție, aceasta este StepWise™, tehnologia pe care Marazzi a aplicat-o unor colecții deja disponibile: Mystone Gris du Gent, Mystone Limestone, Mystone Moon, Crogiolo D_Segni Blend și Terratech.

Vocația de a inova

Dacă Marazzi Group este de mult timp un model de referință în producția mondială de ceramică, acest lucru se datorează unui leadership tehnologic rezultat dintr-o cercetare estetică continuă, neîntreruptă și soluțiilor inovatoare de produse și procese. Nu putem uita utilizarea „cuptoarelor tunel” în anii ’50, brevetul revoluționar pentru monoardere – procesul de producție care a devenit cel mai răspândit în lume – și primele formate mari din anii ’70, brevetul „Enduro” din anii ’80, care a extins performanțele tehnice și destinațiile produsului ceramic și brevetul gresiei cristalizate SistemA. În schimb, dezvoltarea recentă a celei mai noi tehnologii StepWise™, care caracterizează produsele cu o rezistență ridicată la alunecare și o suprafață fină la atingere și ușor de curățat, având în vedere absența rugozității suprafeței.

StepWise™, profunzimea de pe suprafață

Realizată cu tehnologii avansate, gresia porțelanată garantează o rezistență ridicată la solicitări mecanice, substanțe chimice, uzură, zgârieturi, abraziune profundă și îndoire; este ușor de igienizat, rezistentă la îngheț, foc, mucegai și la acțiunea razelor UV. Toate caracteristicile și proprietățile cromatice ale suprafețelor din gresie sunt inalterabile, rămânând neschimbate în timp și în prezența tuturor condițiilor meteorologice.
Contrar a ceea ce s-ar putea crede, StepWise™ nu este un tratament de suprafață, ci o caracteristică tehnică intrinsecă a noilor produse.
De fapt, Marazzi a reușit să implementeze caracteristicile materialului lucrând în toate fazele industriale: de la cercetarea materialelor și smalțurilor, la tipul de măcinare și presare, modificând chiar și procesul de ardere.
Noile gresii Marazzi, create cu tehnologia StepWise™, sunt, de asemenea, tratate mecanic pe întreaga suprafață, ceea ce le permite să-și mențină caracteristicile fineții estetice, asigurând în același timp un coeficient de frecare dinamic ridicat (DCOF, ANSI American National Standard). Acest coeficient măsoară performanța plăcilor în condiții de suprafață umedă: 0,42 Newton este standardul pentru suprafețe montate în ambianțe interioare. StepWise™ are un DCOF de 0,60, cu mult peste standard.

Identikit al unei revoluții

Avantajul de a putea monta produse fabricate cu tehnologia StepWise™ este evident; respectarea deplină a valorilor de frecare impuse de cele mai stricte reglementări este combinată cu suprafețe de înaltă calitate estetică, plăcute la atingere și ușor de curățat.
Prin combinația sa de rezistență ridicată la alunecare și întreținere excepțională – aceste noi suprafețe sunt igienizate, de fapt, doar cu apă și un detergent ușor – gresia StepWise™ este soluția ideală pentru spații frecvent circulate: locuri de tranzit, bucătării comerciale, piscine, toalete publice și dușuri, spații exterioare private și hoteliere etc.
Colecțiile create cu tehnologia StepWise™ ne permit să răspundem exigențelor ridicate privind performanța, prin asigurarea posibilității de a defini „aspectul total” al spațiilor arhitecturale mari, unde continuitatea între pavajul intern și extern este din ce în ce mai mult un element esențial al conceptului.
Decorațiile și culorile, texturile și nuanțele care există deja în catalog rămân neschimbate, având avantajul de a putea ocupa noi dimensiuni de proiectare.

Colecțiile produse cu tehnologia StepWise™

Aplicarea noii tehnologii nu schimbă texturile și culorile seriei la care a fost aplicată. Îmbunătățește caracteristicile tehnice și extinde posibilitățile de montare la medii care necesită performanțe excelente și standarde de calitate.

Mystone Gris du Gent

O piatră clasică franceză foarte apreciată, subiect al redescoperirii ale ultimelor tendințe în domeniul suprafețelor, inspiră o nouă sinteză ceramică între bogăția estetică și performanțe. Suprafețe fine, cu un fond gri taupe catifelat și compact, înfrumusețat cu nervuri subțiri de culoarea cuprului, în formate diferite, inclusiv 60 x 120 centimetri, cu o grosime de 20 milimetri, și performanțe foarte ridicate, cu o aderență antiderapantă excepțională.
 

Mystone Limestone

Trei tonalități – Taupe, Ivory și Sand – actualizează o piatră de origini străvechi cu un proiect care se evidențiază prin grafica naturală și minimală, abia sesizabilă de incluziuni ușoare. Trei finisaje, inclusiv Velvet cel fin și texturat, două formate, cu grosime de 20 milimetri și, printre decorații, ineditul mozaic Foglie. Versatilitatea și gustul contemporan au fost prezentate pentru a defini suprafețele în contextele rezidențiale și comerciale.
 

Mystone Moon

Marazzi reinterpretează piatra Moongrey cu o colecție versatilă și foarte tehnică: trei culori și formate multiple, inclusiv spectaculosul 90 x 180 centimetri, care se alătură celui de 80 x 80 centimetri și de 60 x 120 centimetri, cu o grosime de 20 mm. Eleganța sobră și suprafața tactilă foarte tehnică se combină cu textura cimentului, definește tonuri neutre pentru un design minimalist, sau spații caracterizate de contraste puternice și prezentate prin texturile lemnului.
 

Crogiolo D_Segni Blend

Il Crogiolo, locul cel mai vechi al sediului Marazzi, este referința istorică la așezarea industrială din anii `30, unde au fost produse primele plăci.

În anii optzeci a devenit o adevărată marcă proprie, precum și sediul „Experimentelor” Marazzi; proiectanți, artiști și ceramiști erau chemați să lucreze aici cu materialul ceramic. Din Crogiolo se inspiră câteva colecții noi ale brandului și, dintre acestea, D_Segni Blend, care reinterpretează în gresie farmecul vechilor cementine realizate manual, în formatul 20 x 20 cm. Șapte culori și 18 desene pentru a crea suprafețe și placări primitoare, dar cu un ton grafic și contemporan.
 

Terratech

Experimentele creative cu argile au fost o sursă de inspirație pentru colecția care aprofundează legătura dintre materie și culoare. Șapte tonalități, de la gradațiile pământului la variabile prăfuite concepute recent, sunt însoțite de o secțiune decorativă care explorează graficele și modelele neregulate cu accent artizanal. Sobrietatea, cercetarea materială și cromatică din această colecție descoperă un aspect unic.