Marazzi este marca cea mai cunoscută în sectorul plăcilor de ceramică Prezentă în peste 140 de țări, este universal recunoscut ca sinonim al ceramicii de calitate pentru pardoseli și placări și simbol al celei mai bune etichete made in Italy în sectorul decorațiunilor interioare și al designului.
Chi siamo

Marazzi a fost fondată în anul 1935 în Sassuolo, într-o zonă care a devenit polul de avangardă la nivel internațional al creației de plăci de ceramică de calitate superioară și care crescut de-a lungul deceniilor împreună cu compania.
Lui Marazzi i se datorează principalele inovații tehnologice, de proces și de design în sectorul plăcilor ceramice – dintre care unele reprezintă importante fragmente ale istoriei ceramicii moderne – care au făcut compania și zona un punct de referință pentru întreaga lume a ceramicii.
O atitudine constantă a cercetării și a experimentării, capacitatea de a anticipa schimbările și evoluția spațiilor de locuit, a arhitecturii și a designului, atenția pentru mediu și durabilitate. Acestea sunt punctele forte care au permis Marazzi să cucerească vârfurile sectorului, în Italia și la nivel internațional, și de a confirma constant propriul leadership.
În ultimii cinci ani, Marazzi a dublat capacitatea de producție a uzinelor Fiorano Modenese și Finale Emilia, a reamenajat fabricile vechi din Sassuolo și laboratoarele de cercetare, a renovat sediul cu birouri noi și un showroom nou, a restaurat și deschis publicului Crogiolo, clădirea din anii ‘30 în care s-a născut familia Marazzi și a deschis magazinele emblematice din Milano, Londra, Paris, Varșovia și Lyon.
Azi, Marazzi face parte din Mohawk Industries Inc., cel mai mare producător mondial în sectorul pardoselilor, listat la Bursa din New York, și se bucură de o extraordinară notorietate internațională, atât în rândul proiectanților, arhitecților și companiilor de construcții, cât și al distribuitorilor și clienților finali
Download
Istorie
Centrul Stil
Marazzi a făcut întotdeauna din cercetarea estetică un punct de forță al propriei oferte.
A fost prima companie care a avertizat asupra necesității de a califica placa de faianță din ceramică ca element de decorațiune și de arhitectură, încredințându-i conducerea creativă unor mari nume ale designului: de la prima colaborare cu Gio Ponti cu care ia ființă în 1960 placa „de 4 ori curbată”, intrată în istoria designului cu numele de Trienală, Marazzi a continuat să se beneficieze de colaborări excelente, alăturând produsului său pentru prima dată importante semnături din industria modei, printre care Biki, Rabanne și Forquet, și ale arhitecturii, și să investească în laboratoare de cercetare interne pentru studierea tendințelor în diverse țări și dezvoltarea produselor exclusive.

Faza de concepere și de design al produselor este coordonată și condusă de Centrul Stil Marazzi. Procesul de cercetare constă în analizarea tendințelor de piață și ale gusturilor publicului, pentru a percepe cerințele consumatorilor și a le traduce în propuneri de design și specificități ale produsului. În același timp, s-a efectuat experimentarea cu tehnici de laborator care traduc forme, suprafețe, culori și decorațiuni într-un prototip care este testat pentru a trece apoi la următoarea fază de industrializare.
Cercetare și Dezvoltare
Încă de la începuturi, Marazzi a dedicat resurse importante activității de cercetare și dezvoltare, producând în regie proprie, sau în colaborare cu principalii furnizori de instalații și utilaje, tehnologia necesară pentru realizarea propriilor produse, dezvoltând un know-how tehnologic important în cadrul Grupului.

Utilizarea „cuptoarelor tunel” în anii ’50, brevetul pentru monoardere în anii ’70 (devenită apoi procesul de producție cel mai răspândit în lume), brevetul Firestream (smălțuirea pe suport incandescent) în anii ’80, reprezintă etape fundamentale ale unei istorii de R&D pentru Marazzi absolut remarcabile.
Azi, Marazzi poate conta, în afara zecilor de brevete tehnologice, pe sisteme extrem de sofisticate, capabile să asigure nu numai niveluri înalte de productivitate și calitate, dar și o importantă flexibilitate productivă, care permite producției să varieze în mod rapid, conform tendințelor diferitelor piețe.
Marazzi participă și la proiecte de dezvoltare de noi procese și noi tehnologii în parteneriat cu principalii producători de inovații tehnologice și în colaborare cu Universități și Institute de cercetare.