Casa dei Viaggiatori: evidențiați mobilierul cu gresie porțelanată gri

timp de lectură minutele

Casa dei Viaggiatori: evidențiați mobilierul cu gresie porțelanată gri

Colecțiile Block și Powder conferă luminozitate și veselie unui apartament din Torino

Una dintre primele decizii, atunci când începeți să proiectați o casă nouă sau o restructurare, constă în a stabili dacă utilizați placări interioare neutre, pe care să evidențiați mobilierul, sau plăci de gresie cu efecte cromatice și materiale mai evidente, la care va trebui apoi să combinați cu iscusință mobilierul și accesoriile. Este vorba despre o alegere crucială, de care depinde întregul proiect de design interior.

Acest apartament din Torino, locuința privată a unui cuplu tânăr, denumită „Casa dei Viaggiatori”, este vesel, luminos și modern. Alegerea de proiectare a echipei Archispritz (arhitectele Annalisa Barbera Fortuna și Patrizia Vaccaro), în care tinerii proaspăt căsătoriți au avut încredere, a fost să acopere întreaga suprafață a pardoselii cu plăci de gresie cu aspect de rășină, în format pătrat 60 x 60 cm.

Alegerea a fost pentru colecția Block, de culoare Greige, un gri cald și intens, evidențiat și mai mult de suprafața drișcuită care alternează între aspectul lucios și opac. Uniformitatea pardoselii transformă apartamentul într-o paletă pe care să se poată picta liber mobilierul și volumele, care, în acest caz ies, în evidență din punct de vedere stilistic și cromatic.

În baie, griul este îmbogățit cu decorațiuni geometrice și florale: colecția Powder cu gresie cu aspect de ciment, caracterizează de o textură neregulată și de nuanțe prăfuite, și este utilizată în format hexagonal ca placare pentru pereți. Flexibilitatea gamei Powder a permis combinare a 3 culori diferite (Graphite, Crete, Smoke) și un decor, oferind spațiului băii o senzație de mișcare, unde doar colțul dușului a fost placat cu versiunea dreptunghiulară (75 x 150 cm) a aceleași plăci.

Pe acest fundal jucat pe nuanțele gresiei gri, ies în evidență cele două culori utilizate pentru a da viață și lumină proiectului, care unesc toate camerele: un galben cald și un albastru elegant și prăfuit. Acestea colorează și caracterizează holul de intrare și spațiul pentru studiu, gâtul mânerelor din bucătărie, peretele acoperit cu tapet, spațiile deschise ale bucătăriei și dulapul din baie, precum și coridorul care leagă livingul de zona de luat masa.

În acest caz, pardoseala uniformă din gresie porțelanată gri reprezintă o alegere de stil importantă, care permite punerea în valoare a restului casei.

All credits: Archispritz