Horeca: Café Littéraire

timp de lectură minutele

Horeca: Café Littéraire

Primele cafenele literare au apărut în secolul al XVI-lea; clienții își beau cafeaua și discutau despre politică și evenimente culturale și mondene. Un moment social se transforma, astfel, într-un adevărat ritual intelectual și cultural

Începând cu secolul al XVIII-lea, aceste cafenele au devenit simbolul culturii burgheze și au reprezentat locul preferat de întâlnire al intelectualilor epocii. Fiind nevoit să regândească astăzi un spațiu care răspunde acelorași valori, bistro-barul se transformă într-un loc intim și casnic, potrivit pentru a asculta muzică bună sau a asista la evenimente, dar și pentru a garanta nivelul potrivit de confidențialitate și intimitate pentru lectura unei cărți sau pentru o discuție cu prietenii.

Arhitectura interioară pune în evidență acest dualism: treptele placate în întregime cu ceramică gata de a fi folosite ca „scenă” și biblioteca mare în nișă, un cadru ideal pentru scurte întâlniri de afaceri. În completarea noului concept de cafenea literară vine o terasă în aer liber, dedicată serilor muzicale, la care accesul se face prin ferestre glisante mari.

Prima versiune a previzualizării designului favorizează texturile cu culori naturale. Inspirația vine din finisajele de piatră, aspectul lor tactil compact și rezistența atemporală a acestora.
Pentru pardoseală s-au folosit plăcile din colecția Mystone Limestone, în nuanțele Sand și Ivory. Pe perete, în schimb, regăsim plăcile Grande Marble Look Calacatta Vena Vecchia, în finisaj Lux, precum și plăcile smălțuite în format mic, lucioase și ușor satinate, din linia Crogiolo Lume, în nuanța Musk.

A doua versiune este mai bine definită.
Geometriile pardoselilor sunt concepute în culorile colecției Crogiolo Scenario Decoro Nero Mix, în timp ce treptele sunt caracterizate de textura metalică a colecției Grande Metal Look, cu finisajul Corten. Pe pereți, luciul neregulat și formatul mic ale colecției Crogiolo Rice Natural Lux se îmbină cu finisajele 3D Natural Lux și Nero Decoro Mix din aceeași colecție.

Concept and interior design: Alessandro pasinelli Studio

Café Littéraire Mystone + Grande + Crogiolo

Floor: M9HC Mystone Limestone Sand 120×120 cm

Wall: M9HE Mystone Limestone Ivory 60×120 cm

Tables: M7GF Grande Marble Look Calacatta Vena Vecchia Lux 160×320 cm

Kitchen top: M6RS Crogiolo Lume Musk 6×24 cm
M9A7 Grande Wood Look Rovere Francese Satin 162×324 cm

Café Littéraire Grande + Crogiolo

Floor: M8RK Crogiolo Scenario Nero Decoro Mix 20×20 cm

Wall: M967 Crogiolo Rice Natural Lux 7,5×20 cm
M96J Crogiolo Rice Natural Struttura Pleat 3D Lux 7,5×20 cm

Tables: M99X Grande Metal Look Corten 162×324 cm

Kitchen top: M6YS Grande Stone Look Granito Black Satin 160×320 cm
M68Z Grande Stone Look Granito Black Satin 162×324 cm