<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/5455998644f1.css" type="text/css" media="screen, projection">

Design

Întoarcerea chevronului

timp de lectură: 4 minutele

Întoarcerea chevronului

Cu cele mai recente două colecții Vero și Oltre, Marazzi propune, într-o cheie modernă, tehnologică și democratică, reinterpretarea elegantei montări în os de pește, cândva apanajul reședințelor aristocratice și ale înaltei burghezii

Montarea în stil chevron – mai frecvent numită „în os de pește” – are o istorie îndelungată. Regăsim câteva exemple chiar și în Roma antică; dar parchetul în os de pește s-a afirmat mai ales la Versailles, la curtea Regelui Soare, și de acolo, prin inevitabila emulație, a ajuns să fie prezent în reședințele aristocratice, ca simbol incontestabil al eleganței. A devenit o tendință atât de puternică încât a traversat Alpii – se găsesc dovezi în acest sens în numeroase palate italiene precum Palatul Madama din Torino și Palatul Ducal din Veneția – dar mai ales un must în Parisul în stil Haussmann al secolului al XIX-lea.

Acest tip de montare revine acum la modă deoarece generează un efect de mișcare inegalabil, modificând impactul vizual al spațiului nu doar prin culoare și prin interacțiunea cu lumina dată de modelul în zigzag, ci și prin posibilitatea de a crea modele mereu noi, potrivite pentru fiecare stil, capabile să confere oricărui mediu – living, bucătărie sau coridor – un aer de eleganță și lejeritate, aproape ca o țesătură originală întinsă pe care te poți plimba.

Foarte recentele colecții Vero și Oltre de la Marazzi, cu șipci mari de gresie cu aspect de stejar, integrează acum montarea în stil chevron, cu un unghi blând de 60° – așa-numita montare în os de pește/în spic unguresc – și un format mai mic decât celelalte din gamă (11x54 cm) ce are trăsături stilistice clasice, dar conferă, în același timp un joc de încrustații extrem de scenografic.

Cele două colecții, potrivite și utilizării în aer liber, sunt de fapt un concentrat al celor mai avansate tehnologii. Procesul de producție inovator Sublime Sync permite ca imprimarea digitală să coincidă cu structura materialului la un nivel de înaltă definiție, reproducând nodurile și caracteristicile tactile ale lemnului cu o profunzime fără precedent, sporind astfel și mai mult verosimilitatea estetică a esențelor.

Colecția Vero cu aspect de stejar are o textură netedă, patru variante de culoare (Castagno, Natural, Quercia și Rovere) și două formate mari de șipci (22,5x180 și 20x120 cm). Însă colecția Oltre este cea care are cele mai avansate performanțe, fiind dotată cu tehnologii brevetate precum StepWise ce conferă proprietăți antiderapante și foarte recenta Puro Marazzi Antibacterial care elimină 99,9% dintre bacterii și microorganisme dăunătoare de pe suprafața ceramică în orice condiții de luminozitate. Folosirea smalțului Zero Glossy permite și obținerea unor suprafețe super-mate sau extra-mate cu un impact vizual puternic (în culorile White, Natural, Sand și Caramel), iar numeroasele formate ale modelului tip șipcă (22,5x180, 20x120, 30x120 cm) permit asamblări fără precedent, transformând pardoseala într-un element de decor personalizabil.   


 

explorează colecțiile