Importanța unui stil de viață sănătos în afaceri

timp de lectură minutele

Sănătatea și bunăstarea persoanelor care lucrează cu noi sunt alte aspecte fundamentale ale activității noastre. În acest sens, am construit un mediu de lucru atent la nevoile tuturor: datorită unor acorduri specifice, angajații noștri și familiile lor au posibilitatea de a accesa programe de prevenție și tratament cu sprijinul specialiștilor, furnizate direct de companie. Astfel, dorim să promovăm și să menținem cel mai înalt grad de bunăstare fizică, psihologică și socială a lucrătorilor noștri și a familiilor acestora. Într-adevăr, credem că un mediu de lucru sănătos promovează valorile corporative comune și un sentiment de apartenență, aducând un echilibru între viața privată, munca și relațiile interpersonale pozitive între colegi.

Echilibrul dintre viața profesională și cea privată

Sănătatea și bunăstarea sunt, totodată, rezultatul unui bun echilibru între viața profesională și cea privată, motiv pentru care, pe lângă inițiativele de prevenire și îngrijire, am inclus în contractul colectiv de muncă o serie de inițiative de promovare a echilibrului între viața profesională și cea privată:

  • posibilitatea de a trece de la un program de normă întreagă la normă parțială, pentru a concilia gestionarea timpului de muncă și a vieții personale și pentru angajații care trebuie să îngrijească membri ai familiei cu afecțiuni speciale;
  • transferul de zile de concedii de odihnă între salariați, prin intermediul Băncii de solidaritate (Banca Ore Solidale), în favoarea celor care trebuie să se ocupe de copii minori care au nevoie de îngrijire permanentă
  • experimentarea Smart Working pentru rolurile care pot fi îndeplinite de la distanță, pentru a promova o evoluție culturală a companiei bazată pe flexibilitate, autonomie, angajament și simțul responsabilității, cu scopul de a îmbunătăți bunăstarea personală, climatul corporativ și de a spori competențele.

Planuri de beneficii pentru angajați

Angajații noștri au acces la un program de asistență socială al companiei, denumit Marazzi Card, care oferă reduceri și condiții deosebit de avantajoase în 48 de unități comerciale: de la magazine de îmbrăcăminte la asigurări, de la servicii bancare la achiziții de autovehicule, de la fitness la achiziții de mobilier, farmacii sau librării, inclusiv asistență stomatologică și călătorii.

Printre numeroasele inițiative de bunăstare a angajaților se numără și contribuții pentru plata taxelor de grădiniță și a celor care au copii, întâlniri personale cu un osteopat și un nutriționist, precum și un serviciu de sprijin psihologic extins pentru familii. Din 2017, în colaborare cu LILT, Lega Italiana per la Lotta contro i Tumori (Liga italiană pentru lupta împotriva tumorilor), se desfășoară programul „Stop fumatului”, condus de specialiști în terapie psihologică comportamentală și destinat persoanelor care doresc să depășească dependența de tutun.

Datorită inițiativei spontane a câtorva angajați, în 2016 a apărut „Mondo Insieme” (Toată lumea împreună), cu scopul de a promova contactele între lucrători, încercând să consolideze sau să dezvolte legături de prietenie prin intermediul unor momente ce aduc laolaltă oamenii pe teme legate de sport, cultură și călătorii. Pentru că bunăstarea înseamnă și calitatea timpului liber.