ATO Asian Experience & Garden

Varese (VA), Italia

marazzi ato asian experience garden 000.jpg

ATO Asian Experience & Garden, un restaurant japonez din Varese, este un proiect semnat de sgsm studio, unde culorile și materialele, jocurile de lumină și întuneric, luminile și reflexiile și-au găsit cea mai bună interpretare în colecțiile Marazzi cu aspect de marmură și piatră.

Jocuri de contraste cromatice și materiale, lumini și reflexii pentru noul restaurant japonez ATO Asian Experience & Garden, proiectat de sgsm studio din Casbeno, un cartier din sudul orașului Varese, cu vedere la lacul cu același nume. Un loc special în care arta și natura se îmbină armonios datorită elementelor atent alese și cu o împărțire inteligentă a spațiilor în diverse încăperi. 

„Am creat un tavan continuu, adevăratul fir roșu și suflet al proiectului, care este realizat într-o serie densă de forme curbe din lemn acoperite cu material reflectorizant, prin care lumina caldă filtrează și evocă modelul pădurilor, între lumini și umbre”, arată designerii. Un impact vizual puternic se datorează plăcilor elegante și sofisticate de gresie porțelanată din colecția Grande Marble Look Sodalite Blu, în format 160x320 cm, alese pentru pereții restaurantului, holurilor de intrare și băilor, care continuă efectul clar-obscur creat de nervurile contrastante.  Colecția de gresie porțelanată cu aspect de piatră Carácter Mix Multicolor a fost aleasă pentru pardoseala interioară a restaurantului, precum și pentru pereții din spatele casei de marcat și pentru pardoseala din zona exterioară, realizată cu ajutorul soluției avansate anti-derapante StepWise și al tehnologiei inovatoare Puro Marazzi Antibacterial, capabilă să contracareze rapid și eficient proliferarea bacteriilor și microorganismelor dăunătoare.

"Alegerea pentru placare derivă din acțiunea duală exercitată asupra noastră de solicitarea clienților de a realiza un proiect în tonuri „naturale“ inspirat, în egală măsură, din artă și natură, și din dorința noastră de a restabili o relație pierdută cu clădirea și împrejurimile sale, ambele bazate stilistic pe arhitectura raționalistă. 

Preferința pentru plăcile mari lucioase Marble Look Sodalite Blu derivă din necesitatea de a crea „evenimente” cromatice în camere, similare unor picturi abstracte, în timp ce Mix Multicolor de la Carácter ne-a permis să ancorăm proiectul în cea mai naturală dintre texturile disponibile, piatra Ceppo di Gré, explică arhitecții alegerea materialelor Marazzi folosite în cadrul acestui proiect. În plus, colecția Allmarble a fost aleasă pentru blaturile mesei în esența Golden White, care reproduce diverse tipuri de marmură nobilă în nuanțe pale, echilibrând culoarea albastră a pereților. 


Ph. sgsm studio

Explorează colecțiile din proiect