Collegio Universitario Einaudi

Torino (TO), Italia

marazzi collegio universitario einaudi 000.jpg
Colegiul Universitar Torino ia ființă în 2014 în plin centrul istoric al capitalei piemonteze, într-o clădire care de-a lungul anilor a suferit diferite transformări: de la depozit regal de cereale la cazarmă, până la a deveni o reședință pentru studenți. Intervenția de reabilitare a fost efectuată de către arhitectul Luca Moretto de la Studio MAT Moretto Architettura. Construcția inițială a fost complet reconstruită și au fost adoptate o serie de măsuri care au permis să se obțină certificatul LEED nivel Gold: panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră, panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, o instalație geotermică pentru exploatarea apei subterane pentru încălzirea și răcirea clădirii. Ingredientele principale ale proiectului sunt culoarea și transparența: pereții sunt din sticlă pe toată înălțimea și fiecare cameră este caracterizată de o culoare diferită. Pentru a crea continuitatea între cele trei spații diferite au fost alese trei colecții diferite de gresie porțelanată Marazzi: două cu aspect de piatră, Stonehenge și Soho, aceasta din urmă câștigătoarea în 2010 a Mențiunii de Onoare a Compasso d’Oro a Asociației pentru Desen Industrial, și un aspect de lemn, Treverk. Aleasă în finisarea de culoare Capuccino și în formatul 30x120 cm Treverk dialoghează cu tonalitățile mai închise ale Soho Antracite 60x120 cm și Stonehenge Black 30x60 cm și împreună se armonizează perfect cu toate spațiile colegiului. Proiectul este câștigătorul premiului Best Italian Interior Design 2018 by Platform și a primit Mențiunea de Onoare a Concursului La Ceramica e il Progetto (Ceramica și Proiectul) 2018 organizat de Confindustria Ceramica.

Explorează colecțiile din proiect