Hoody Active & Happiness Hotel

Trento (TN), Italia

marazzi hoody active and happiness hotel 000.jpg

Proiectanți

Giulia Bortolotti

Hotelul sportiv Hoody Active & Happiness, de pe malul din Trentino al lacului Garda, este un exemplu perfect al modului în care rosturile și schemele de montare pot deveni elemente de design cu un puternic impact estetic.

Designul a fost încredințat Giuliei Bortolotti, arhitect și designer de interior, care a lucrat în jurul conceptelor de joc, mișcare și dinamism, creând o structură de cazare modernă și informală, ce transmite un aer relaxat, optimist.

Interioarele invită la convivialitate și la împărțirea spațiilor; paleta coloristică, dominată de albastru și galben, este luminoasă și bine echilibrată, atât la nivelul mobilierului, cât și al placărilor.

Gresia porțelanată cu aspect de piatră Mystone Ceppo di Gré în format 75x150, aleasă pentru pardoseală, se încadrează în conceptul designului, în contrast cu aerul modern al hotelului și ca legătură materială cu spațiile exterioare. Montarea diagonală decalată contribuie la sublinierea dinamismului spațiilor, în timp ce rosturile de culoare albastră amintesc jocul de linii și traiectorii ce apar în mai multe elemente decorative, ca o legătură simbolică cu activitățile sportive și recreative ce pot fi practicate în hotel.

 

Ph Christian Parolari

Explorează colecțiile din proiect