M2 Home

Naples (NA), Italia

marazzi m2 home 000.jpg

Proiectanți

Gianluca Amitrano

Categorii

Rezidențial

Proiectul de design interior al lui Gianluca Amitrano prezintă locuința unui cuplu tânăr din Meta, o mică comună la malul mării din Peninsula Sorrento, cu o priveliște spectaculoasă spre Golful Napoli. Minimalist și cu o cromatică albă, apartamentul păstrează surpriza decorațiunilor pentru placarea spațiilor de servicii, făcând trimitere în mod deliberat la tradiția plăcilor de majolică din Vietri, la peisajul înconjurător și la învățăturile lui Gio Ponti. Alegerea liniei Scenario din colecția Crogiolo de la Marazzi s-a dovedit a fi decisivă. De fapt, seria se referă la tradiție, deoarece face parte din arhiva istorică a companiei din Modena și, în ceea ce privește tușele de pe suprafețe, regăsim aerul artizanal al plăcilor de majolică din Vietri și peisajul marin în nuanțele de alb și albastru.
Dar, mai presus de toate, Scenario permite proiectantului să realizeze o multitudine de structuri diferite folosind o singură placă de gresie în format de 20 x 20 cm, în finisaje naturale/mate, de la 25 la 50 de variante, în culorile alb, negru și albastru.

Într-o schemă proiectată ad-hoc de către arhitect, în cele două băi ale proiectului M2 Home au fost utilizate colecțiile Scenario Tappeto 1 Blu și Scenario decoro Mix Blu, în timp ce în bucătărie a fost preferată o compoziție multifațetată care combină culoarea solidă cu o secvență de nuanțe în nuanțele cerului și mării.

Ph. Marino Miccio

Explorează colecțiile din proiect