Marèna Beach

Ravenna (RA), Italia

marazzi marena beach 002.jpg

Proiectanți

Gruppo Lithos Architettura

Marèna Beach este o zonă balneară cu servicii de catering situată pe plajele din Ravenna, mai exact în Lido di Savio.

Proiectul de renovare a fost coordonat de Gruppo Lithos Architettura, care a ales să renoveze aspectul localului utilizând colecția de gresie porțelanată cu aspect de majolică Scenario.

Scenario este una dintre cele șapte colecții de ceramică și gresie de format mic din cadrul Crogiolo, noul proiect Marazzi ce aduce un omagiu ceramicii tradiționale și recreează măiestria ceramiștilor în cheie contemporană.

Scenario, colecția în format 20x20 care reia o serie istorică de la Marazzi, numită I Pennellati, proiectată de Venerio Martini în 1958, s-a dovedit a fi alegerea ideală pentru a conferi localului un stil tipic mediteraneean, perfect pentru o localitate balneară.

Colecția, aleasă în versiunea Tappeto 2a Blu, creează pe pardoseala restaurantului un motiv decorativ particular, format dintr-o repetare a cercurilor albe pe un fundal albastru. Acest „covor“ este încadrat de o ramă în culoarea solidă Blu, tot din colecția Scenario.

În acest proiect, colecția de gresie porțelanată Scenario dialoghează în mod inteligent cu lemnul, material ales atât pentru pardoseala exterioară, cât și pentru piesele de mobilier interior utilizate pentru Marèna Beach.

Explorează colecțiile din proiect