D_Segni și Art: farmecul granulelor tip venețian

timp de lectură minutele

Dacă mulți ani lumea designului și a arhitecturii a privilegiat stilul minimal, caracteristic țărilor nordice, cunoscut pentru liniile simple și esențiale, în schimb, în ultimul timp a propus, în manieră netă, întoarcerea la tradiția italiană. Stilul italian s-a povestit dincolo de ocean prin multiple forme, de la arhitectură la cinema, trecând prin artă și fotografie,

Dacă mulți ani lumea designului și a arhitecturii a privilegiat stilul minimal, caracteristic țărilor nordice, cunoscut pentru liniile simple și esențiale, în schimb, în ultimul timp a propus, în manieră netă, întoarcerea la tradiția italiană.

Stilul italian s-a povestit dincolo de ocean prin multiple forme, de la arhitectură la cinema, trecând prin artă și fotografie, marcând un peisaj cu linii simple și spații minimale și interioare caracterizate de o importantă atenție la detaliu, la eleganță, la confort: un trend destinat să dureze în timp.

Una dintre expresiile maxime ale acestei mișcări este întoarcerea granulelor tip venețian, o soluție cu puternic impact vizual, capabilă să satisfacă numeroase gusturi și sensibilități.

Marazzi intră în acest trend propunând două colecții din gresie porțelanată care subliniază și celebrează farmecul pardoselii venețiene. D_Segni Scaglie și Art, două colecții care privesc înapoi în timp, identificând în acest tip de tehnică artizanală sursa de inspirație prin care propune soluții diversificate, capabile să satisfacă necesități variate.

D_Segni Scaglie este o gresie cu format mic care reinterpretează farmecul antic al cementinei, introducând granule lucioase și mate pe suprafață: rezultă un efect înalt decorativ, o evocare a granulelor tip venețian caldă și primitoare, care știe să restituie soluții rafinate în linie cu ultimele trenduri.

Unul din punctele de forță ale colecției este reprezentat cu siguranță de eterogenitatea ei compozițională. D_Segni Scaglie este disponibilă în șase variante de culoare în îmbinare cu șapte decoruri covor și o decorațiune mix realizată cu 15 subiecți diferiți; o colecție înalt versatilă, capabilă să stimuleze creativitatea proiectanților.

Art este însă colecția din gresie cu aspect de marmură care produce aspectul granular tipic granulelor venețiene. Datorită includerii de fragmente de marmură în interiorul bazei pe bază de ciment, Art creează jocuri de lumină și delicate discromii care mângâie privirea, evocând amintiri și memorii care știu despre eleganță și rafinament.

Eleganță, rafinament, tradiție, caracter primitor: în ansamblu sunt elemente comune care unesc colecțiile D_Segni Scaglie și Art, într-un etern și stimulator dialog între materii care povestesc stilul italian.

Descoperiți Art și D_Segni Scaglie, colecțiile Marazzi inspirate din granulele tip venețian și lăsați-vă inspirați de galeria fotografică.