Bevel House

Zagreb, Croația

marazzi bevel house 000.jpg

În peninsula Sabbioncello din Dalmația de Sud, în mijlocul podgoriilor, se află Bevel House proiectată de Klaudija Zubčić designer de interior croat care a interpretat peisajul natural aducându-l în interiorul vilei. Suprafețele ceramice au fost printre elementele care au interpretat cu eleganță trecerea dintre materialitatea teritoriului și un stil de viață care nu renunță la lux.

Sabbioncello este o peninsulă lungă și îngustă a Dalmației, în regiunea Ragusa-Narentana; un punct de întâlnire incredibil între mare, cer și pământ. Satul Postup își ia numele de la cunoscuta viță-de-vie locală, ai cărei struguri sunt culeși manual chiar pe dealul pe care este construită Vila Bevel.

Structura sa urmează orografia terenului, iar acoperișul verde se îmbină cu arborii din jur. Aspectul angular al corpului arhitectural amintește de geometria ascuțită și în același timp grațioasă a peninsulei, deschizându-se prin ferestre mari spre piscina infinită cu o vedere spectaculoasă asupra Mării Adriatice și a insulelor din apropiere.

„Am lucrat mult la ideea de a le permite celor care vor vizita vila”, povestește designerul Klaudija Zubčić, „să trăiască o experiență unică, dar cu referire constantă la unicitatea locului (în momentul de față casa poate fi închiriată prin intermediul celor mai populare platforme de rezervare, NdR). Conceptul s-a dezvoltat în jurul dorinței de a avea spații inundate de lumină și „pure” precum natura care înconjoară casa. Peninsula Sabbioncello este cunoscută pentru conformația sa pe alocuri accidentată și stâncoasă. Această caracteristică m-a convins să lucrez cu materiale naturale pentru a personaliza toate suprafețele atâtor medii diferite: de la spațiul mare de locuit, în interior și în exterior, la numeroasele băi, de la sala de sport la bucătăria mare, până la crama privată.”

Ceramica a fost un element decisiv în definirea stilului spațiilor de locuit; designerul croat confirmă: „Am ales să lucrez cu un mix and match al colecțiilor Marazzi. Formatele mari au conferit casei o spațialitate extraordinară. Posibilitatea de a lucra cu texturi inspirate din piatră și marmură, în nuanțe naturale de la alb la fildeș, de la bej la gri, mi-a pecetluit dorința primordială de a fi în deplin acord cu frumusețea ancestrală a acestor locuri.” 

Pentru suprafețele interioare ale vilei Bevel House au fost folosite colecțiile Grande Stone Look (Ceppo di Gré Grey), Mystone Moon (culoare: White), Mystone Basalto (Pomice) și Materika (Beige și Beige structura Spatula).

Pentru spațiile exterioare, arhitecta Klaudija Zubčić a ales gresia cu efect de piatră din colecția Mystone Limestone (finisaje Ivory și Sand) cu performanță antiderapantă ridicată și colecția Mystone Bluestone (în versiunea Grigio Strutturato), completată cu o vastă gamă de ornamente, așezate în zona piscinei. 

The Top Marble Look, în prețioasa culoare Saint Laurent, a îmbrăcat forma arhitecturală a Luxury Showers produse de Korta Design.

O lucrare rafinată de combinații care nu a uitat să răspundă cerințelor clientului de durabilitate și performanță. Datorită tehnologiei High Performance, linia Mystone rezistă la solicitări mari și la trafic. Colecțiile Limestone și Moon, echipate cu tehnologia StepWise, au un coeficient anti-alunecare ridicat, menținând în același timp o suprafață moale la atingere și ușor de curățat.

Libertatea de compoziție, demonstrată de lucrarea arh. Klaudija Zubčić, a confirmat coerența alegerilor de proiectare și construcție cu o atenție deosebită pentru mediul în care se află construcția: tehnologia înaltă a proceselor de producție Marazzi reduce consumul de apă și energie și recuperează până la 40% din deșeuri.

Ph. Damil Kalogjera

Explorează colecțiile din proiect