Proiectanți

Cristina Stroe

Laboratorul de Arhitectura

Categorii

Rezidențial

În inima Bucureștiului, noul proiect al Laboratorului de Arhitectura al Cristinei Stroe este un imn al luminii și contemporaneității, unde lemnul, efectul de marmură și nuanțele neutre desenează spațiul unui penthouse cu vedere spre oraș.

Cu clădirile sale maiestuoase din secolul al XIX-lea amestecate cu cei mai moderni și impunători zgârie-nori, Bucureștiul de astăzi este un oraș în plină efervescență, caracterizat de o scenă culturală vibrantă și de cartiere de afaceri pline de viață. În acest context urban capabil să îmbine istoria și contemporaneitatea, arhitectul Cristina Stroe de la Laboratorul de Arhitectura a proiectat un open space caracterizat de linii curate, palete neutre și materiale luxoase, o expresie a celor mai avansate tehnologii aplicate la designul interior. Elementul central al proiectului sunt plăcile mari cu aspect de marmură din colecția The Top Marble Look: suprafețe mari care reproduc nuanțele celor mai nobile și mai rare marmuri din lume, perfecte pentru realizarea de blaturi, backsplash-uri, mese și orice tip de mobilier personalizat.

Pentru placarea pereților din camera de zi, a fost folosită placa de marmură The Top Marble Look Capraia, inspirată de prețioasa marmură din Versilia, cu o bază de fildeș și nervuri de la ardezie la bronz, cu o mare putere expresivă, într-o versiune Lux, pentru a spori și mai mult efectul spațial al volumelor. Versatilitatea extremă a produsului a permis, de asemenea, să se folosească The Top Marble Capraia pentru a personaliza blatul de bucătărie, masa și coloana centrală: această alegere de design face ca spațiul să fie mai mare din punct de vedere optic, menținând elemente de continuitate estetică între diferitele zone open space.

Plăcile mari cu aspect de marmură sunt, de asemenea, punctul central al băii: aici, neputând conta pe o iluminare naturală semnificativă ca în zona de living, s-a folosit Golden White de la Grande Marble Look, cu nervuri și nuanțe mai puțin contrastante decât Capraia: sobră și elegantă în versiunea Golden White în dimensiunea 120x278 cm, a fost aplicată ca placare a pereților și pentru a crea cada mare și pătrată care este punctul central al băii.

The Top a fost ales de către proiectanți atât pentru calitatea redării estetice, cât și pentru marea versatilitate a produsului, disponibil în plăci de numai 6 mm grosime, caracteristică care îl face deosebit de ductil, rezistent și ușor de instalat și personalizat în orice context, permițând explorarea de noi frontiere ale designului și răspunzând chiar și la cerințe arhitecturale complexe într-un mod simplu.


Fotograf Kateryna Zolotukhina

Explorează colecțiile din proiect