Tyrolit Uffici

Thiene (VI), Italia

marazzi tyrolit 000.jpg

Proiectul Biroul Tixa are ca scop transformarea unei clădiri industriale existente într-o locație contemporană și multifuncțională pentru noile birouri Tyrolit. Obiectivul principal este de a îmbunătăți și de a optimiza spațiul existent, cu accent pe bunăstarea persoanelor care locuiesc și lucrează în cadrul acestuia.

Pentru noul sediu al Tyrolit, Biroul Tixa a proiectat o adaptare a fostei clădiri industriale pentru a găzdui diferite funcții, transformând-o într-un spațiu multifuncțional care să răspundă nevoilor contemporane. Un element cheie este accentul pus pe relația dintre spațiile interioare și exterioare, recunoscând importanța unui mediu integrat.

Pentru a îmbunătăți starea de bine a ocupanților, designul se concentrează pe optimizarea luminii naturale în birouri. Ferestrele și deschiderile sunt proiectate în conformitate cu conceptul de iluminare echilibrată, evitându-se efectele intruzive și deranjante. Acest lucru contribuie nu numai la un mediu de lucru plăcut, ci și la reducerea nevoii de iluminat artificial în timpul zilei.

Alegerea unor materiale neutre conferă clădirii o estetică modernă și atemporală, promovând percepția unui mediu senin și echilibrat. Pentru toate pardoselile din birouri, proiectanții au optat pentru colecția de gresie porțelanată cu aspect de piatră Mystone Travertino Classico 60x60 cm și pentru aceeași colecție pentru placarea unora dintre pereți, cu tăieturi de plăci de diferite dimensiuni și montarea end-to-end decalată.

Pentru băi, strălucirea cărămizilor mici Crogiolo Lume Blue, foarte bine șlefuite, acoperă pereții, creând jocuri de lumină vibrante, în timp ce colecțiile Mystone Travertino și The Top Stone Look Travertino sunt protagonistele pe pardoseală pentru un efect de top, pentru a da continuitate încăperilor.

Abordarea proiectului se bazează pe alegeri specifice pentru a promova bunăstarea fizică și psihologică a oamenilor, creând un mediu funcțional, durabil și plăcut din punct de vedere estetic.


Fotograf Marco Zanta

Explorează colecțiile din proiect